Last news in Fakti

26 Април, 2004 00:00 1 383 0

Росен Владимиров: Софиянски иска да продава държавни имоти незаконно

  • владимиров-
  • софиянски-
  • заяви-
  • пардю-
  • кмета-
  • управител
Областният управител на София Росен Владимиров разполага със списък на държавни имоти, които столичният кмет Стефан Софиянски се опитва да продаде незаконно. Това заяви медийният съветник на Владимиров Любомир Дреновски.

Той отговори на обвиненията на кмета, че столичният губернатор е продал общински парцел до паметника на Съветската армия. Софиянски нарече Владимиров недобронамерен към столицата и настоя за смяната му.

Областният не е извършвал продажбите, за които го обвиняват, отрече Дреновски. Няма данни Росен Владимиров да е нарушавал закона, заяви и правителственият говорител Димитър Цонев. Той не можел да коментира работата му, тъй като премиерът лично решава кой да е областен управител.

Така с атаката си срещу Владимиров Софиянски влезе в конфликт с управляващите, въпреки заявките си, че не би отказал коалиция с НДСВ за дясно управление на страната.

ДПС, зам.-шеф на което е Владимиров, също реагира остро на кметските атаки. Кой ще е областен управител на София не е работа на Софиянски, заяви Кемал Еюп. Той подчерта, че мнението на кмета не е меродавно за столичани. Между кмета и Владимиров отдавна прехвърчат искри, заяви Еюп и припомни скандала между тях около поскъпването на билетите за градския транспорт.

Ден преди нападките си към Владимиров кметът подкани и столичните общински съветници да си ходят, понеже работели мудно и му пречели.

Софиянски изостри и отношенията си с Иван Костов и депутатите от ОДС, след като ги критикува, че гласували с БСП в парламента.

Междувременно посланикът на САЩ у нас Джеймс Пардю опроверга Софиянски, който се похвали, че във Вашингтон бил подкрепен от Републиканската партия за изграждане на дясна коалиция у нас. Не вярвам да е обещавана подкрепа на определен кандидат за изборите ви, заяви Пардю. Той добави, че САЩ не се бъркат в решенията на българския избирател.

Прав е посланик Пардю, не съм казал, че Републиканската партия ме е подкрепила, побърза да се отрече от думите си Софиянски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА