Last news in Fakti

26 Април, 2004 00:00 434 0

Милен Велчев: Лихвите по кредитите ще намаляват

  • министър-
  • финансовият-
  • финансовият министър
Процесът на намаляване на лихвените проценти, включително и по жилищните кредити, ще продължи. За сметка на това обаче ще растат цените на недвижимите имоти в България. Всеки сам трябва да прецени дали да тегли кредит по сегашните лихви, или да вземе кредит с по-нисък процент, но при по-високи цени на имотите. Това каза по време на първата си визита във Варна финансовият министър Милен Велчев.

След въвеждане на еврото размерите на кредитите ще бъдат изчислени в общоевропейската валута. Финансовият министър е сигурен, че преизчисляването ще бъде по сегашния фиксиран курс на еврото спрямо лева.

България ще опрости част от иракския дълг, въпреки желанието на някои страни той да бъде изцяло опростен. Правителството е готово да го преструктурира, но не и да го опрости изцяло, каза още Велчев. След пресконференцията финансовият министър изнесе лекция пред студенти от Варненския свободен университет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА