16 Август, 2017 18:07 3 564 2

Конфискуваха жилището на министър

  • украйна-
  • министър-
  • имот-
  • конфискация

Министърът на енергетиката и въгледобивната промишленост на Украйна Игор Насалик остана без покрив над главата, след като жилището и родната му къща са били конфискувани. Причината е, че длъжностното лице е ходатайствало на бизнесмена и президент на футболния клуб „Карпаты” Петър Дъйминский. Последният е искал от министъра да бъде опростен заем, чийто размер не се упоменава.

По данни на средствата за масова информация, през 2014 г. Насалик е отпуснал заем в размер на 3.3 млн. USD.

Едновременно с молбата към Насалик Дъйминский е подал заявление за обезпечение на иска, в което е поискал да бъдат конфискувани недвижимите имоти на министъра, а именно: жилище с разгъната застроена площ 288 кв.м. в Киев, къща с РЗП 561 кв.м. и парцел от 1500 кв.м. в Козин (област Киев).

Съдът частично е удовлетворил иска на Дъйминский като е конфискувал жилището му и къщата му.

Данъчната декларация на Насалик за 2016 г. показва, че той е декларирал 1.2 млн. гривни доход, 450 000 USD, 140 000 EUR и 1.4 млн. гривни лични средства, а също така и 450 000 USD и 100 000 EUR на влог в Ургазбанк.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    11 1 Отговор
    да видя кой нашенец най-накрая изгоря, а то Украйна... пфу, жалко, тука матрял има!
  • 2 Гостенин

    9 0 Отговор
    И аз така помислих.