Last news in Fakti

15 Декември, 2013 15:22 1 778 0

Испания се цели в лукс имотите

  • небостъргач-
  • лукс-
  • марбея-
  • испания-
  • инвестиции

Кризата може и да не отминала, но това не пречи на някои предприемачи именно сега да се насочат към строителството на луксозни имоти. Напоследък стана модерно да се строят висок клас апартаменти в небостъргачи. До голяма степен това е продиктувано от дефицитът на градски парцели в редица големи световни градове.

Поредният такъв проект ще бъде реализиран е Марбея. Сградата, чиято височина е 115 метра и ще се състои от 30 етажа, е дело на арх. Рикардо Бофил.

Проектът ще бъде реализиран в рамките на програма за модернизиране на града. Луксозната сграда ще се намира на не повече от един километър от морския бряг. На всеки етаж ще има по четири луксозни апартамента. Комплексът ще разполага с шикозен SPA център и фитнес зали.

Не всички обаче се радват на проекта. В социалната мрежа Facebook се появи група, която е против строителството на високи сгради в тази част на града. Досега към нея са се присъединили около 800 души.

Доколко проектът ще бъде успешен и ще се радва на популярност зависи от цените, които инвеститорите ще искат за построените там обекти. „Лукс имотите в Марбея са с цени от 200 000 EUR до 1 млн. EUR. Къщите се търгуват също в широк диапазон – между 1 млн. EUR и 20 млн. EUR. Ако цената на лукс апартаментите в небостъргача бъдат над 1 млн. EUR, то те ще намерят своите собственици бавно. Може би ще е необходима около една година, за да бъдат реализирани. Ако цените са от 200 000 EUR до 1 млн. EUR, то купувачи ще се появят веднага”, коментират анализатори от компанията Villas Lux Spain.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА