Last news in Fakti

17 Декември, 2013 18:15 1 444 0

Необходима е адекватна жилищна политика

  • жилищна политика-
  • мип-
  • кодекс
Необходима е адекватна жилищна политика - 1
Снимка: М. Богданова ©

Едва 3% е общественият жилищен сектор в България. За да реализира планираната политика в тази област, Министерство на инвестиционното проектиране (МИП) обработи и анализирана информация от всички общини в страната относно наличието на социален сграден фонд, подготвените проекти, възможностите и необходимостта от изграждане на различни видове социални жилища.

Експерти на МИП вече са проучили действащото законодателство и добрите практики в най-напредналите европейски страни с традиции в изграждането и управлението на социални жилища. Започната е работа по изготвянето на специален Кодекс, който да регулира проектирането, строителството, стопанисването и управлението на жилищния фонд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА