18 Декември, 2013 16:10 1 773 0

V-та годишна конференция BUILDINGREEN 2014

  • интер експо център-
  • конференция-
  • buildingreen
V-та годишна конференция BUILDINGREEN 2014 - 1

На 19 март 2014 г. – първият ден на 14-ото издание на международната специализирана изложба за енергоефективно, екологично и функционално строителство - Българска Строителна Седмица в Интер Експо Център – София ще се проведе петото издание на годишна конференция BUILDINGREEN.

Основни акценти ще бъдат последните тенденции при енергийната ефективност на сградите и санирането на сградния фонд – приоритети, стратегии и политики 2014–2020. Конференцията е проект на ГРАДЪТ Медиа Груп. Медийната платформа предоставя информационни, комуникационни и маркетинг решения в сферите на регионалното и градското развитие, инвестиционни проекти, стратегическа инфраструктура и енергийна ефективност. Проектът BUILDINGREEN традиционно е част от програмата на Българска Строителна Седмица.

На изданието през 2013 г. дискутираните теми бяха за отговорността на сградите за над 1/3 от консумацията на енергия и за около 40% от глобалните емисии на CO2. Бяха направени изводите, че именно това е секторът с най-голям потенциал за енергоспестяване.  Енергийната ефективност в жилищни и обществени сгради  остава главен приоритет в регионалното развитие на страната през периода 2014–2020 г. Мерките в тази област ще бъдат комбинирани с реновиране и подобряване на заобикалящата градска среда. Очаква се да се засили използването на инструментите за финансов инженеринг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА