Last news in Fakti

29 Май, 2004 00:00 710 0

Строителна фирма е дадена на прокурор заради смъртта на двама работници

  • младенов-
  • комфорт-
  • тотю младенов
Прокуратурата ще се заеме с варненската строителна фирма "Комфорт" заради двата смъртни случая в рамките само на три месеца. Това стана ясно от изявление на шефа на Инспекцията по труда Тотю Младенов във Варна.

Ток уби 31-годишния Марин Митков Стоянов в четвъртък по обед в строящия се хотел "Мадара" на Златни пясъци. Той е влязъл с подвижна лампа в тъмно и влажно помещение, 220 волта са го ударили в момента на смяна на крушка.

56-годишен мъж от Добрич пък загина, след като в началото на април падна от скеле на хотел "Ермитаж". И двамата са били наети от "Комфорт", но са нямали сключени трудови договори, каза Тотю Младенов. Други двама техни колеги били вече инвалиди след инциденти по време на работа.

От началото на годината до момента на "Комфорт" ЕООД са били съставени 15 акта. Направени са 4 проверки, последната от които в деня на смъртта на Марин Стоянов. Варненската инспекция по труда вече е готова да даде фирмата на прокурор.

Тотю Младенов обяви, че започват масови проверки по обектите на морето за спазване на трудовото законодателство. Работодатели, наели младежи под 18 години, можело да бъдат осъдени на затвор до 3 години и солена глоба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА