Last news in Fakti

2 Януари, 2014 09:05 2 176 2

Холандският пазар се възстановява

  • холандия-
  • амстердам-
  • цени-
  • жилища

Пет години след началото на кризата спадът в цените на недвижимите имоти в Холандия се забавя, а количеството на сделките расте. С 4.05% са поевтинели имотите на вторичния пазар през 2013-а. Това е най-ниският ценови спад за последната година и половина по данни на Националния статистически институт на Холандия. Отчитайки процента на инфлация обезценяването достига 6.36%.

В Амстердам цените на жилищата от вторичния пазар са се понижили с 3.4%, а в Ротердам с 3.2%. Средната стойност на апартамент в Холандия към момента е 204 600 EUR.

С 25.9% се е увеличил броят на сделките за изминалата година, като той е достигнал до 28 925 броя.

Дългият период на поевтиняване на имотите превърна Амстердам в една сравнително евтина европейска столица, сравнявайки я например с Париж и Лондон. Средната цена на квадратен метър жилищна площ в холандската столица е между 6000 EUR/кв.м и 12 000 EUR/кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Бъди здрава МИЛЕНА!.....имоти ще има и след НАС! И Р А К Л И!

    Коментиран от #2

  • 2 Мариян Петков

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иракли Иракли":

    Средната стойност на апартамент в Холандия към момента е 204 600 EUR.

    Средната цена на квадратен метър жилищна площ в холандската столица е между 6000 EUR/кв.м и 12 000 EUR/кв.м.

    колко е средната квадратура на жилище в холандската столица?!?!