Last news in Fakti

2 Юни, 2004 00:00 735 0

Всички паркинги на търг

  • хиляди-
  • които-
  • озеленяване-
  • лисичков-
  • паркинги-
  • хиляди лева
Всички общински паркинги в София да се обявяват на търг, ще препоръча временната комисия за ревизия на общинските фирми на Столичния общински съвет, съобщи Светлин Лисичков от НДСВ пред "Монитор".

Предложението е провокирано от доклада за работата на общинската фирма "Озеленяване", която е отдала паркинга до НДК за 1000 лева на месец на "Паркинги и гаражи". Срещу сумата фирмата ползва 3000 кв. м.

Не е ясно защо паркингът е включен в капитала на "Озеленяване", коментира Лисичков. Според колегата му от ССД Пламен Илиев имало и други дружества, които са си обособили паркинги, въпреки че това не е типична за тях дейност. Той припомни, че до миналата седмица и за паркингът на Шератон са взимани само 3 хиляди лева на месец. Тогава общинският съвет вдигна сумата до 24 хиляди лева.

В доклада за "Озеленяване" се посочвали много слаби финансови резултати. Имало години, в които общинската фирма калкулирала едва 11 хиляди лева печалба.

На следващата сесия на СОС ще бъдат представени и докладите за "Метрополитен", "Галатея" и "Трамкар". Проверката им не показала груби нарушения, но всички фирми имали много ниски печалби. Лично за мен възниква въпросът трябва ли общината изобщо да се занимава с тези дейности, при такива ниски печалби, коментира Светлин Лисичков.

Окончателният доклад за "Софийски имоти" ще бъде обсъждан идния вторник, тъй като вчера един от общинарите, които са го писали - Вили Лилков не е присъствал на заседанието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА