Last news in Fakti

22 Януари, 2024 20:30 3 710 4

Община възрази пред МРРБ срещу санирането

  • саниране-
  • мррб-
  • плевен-
  • община

Плевен настоява за нови оценки по процедурата за саниране на жилищни сгради

Община възрази пред МРРБ срещу санирането - 1
Снимка: М. Богданова ©

Община Плевен подаде възражение до Министерството на регионалното развитие и благоустройството, като настоява за нови оценки по процедурата за саниране на жилищни сгради на първия етап.

В 12 от случаите са установени несъответствия и занижени оценки, уточнява БНР. Копие на възражението е изпратено и до омбудсмана Диана Ковачева.

Служителите на отдел „Наблюдение и контрол на проекти и програми“ в Община Плевен, след постъпилите множество жалби от Сдружения на собствениците са проверили на 100 % издадените в София индивидуални оценителни листове за саниране на многофамилни жилищни сгради. Във възражението са посочени и критериите, по които повторната проверка е установила несъответствия и занижени оценки, те са при 12 проектни предложения.

Освен тези 12, неоснователно е изцяло отхвърлено 1 проектно предложение.

Кметът на Плевен д-р Валентин Христов: "Има някаква грешка, която е довела до по-ниските точки, за да влязат в първата група, така че ние искаме да защитим нашите граждани - повече жилищни сгради, които да влязат в първата вълна за саниране".

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какво саниране

    6 4 Отговор
    На плевенските колиби?
  • 2 хаха

    12 4 Отговор
    Прибраха на балъците парите за технически паспорти и сега да духат супата.
  • 3 Няма безплатно саниране

    15 0 Отговор
    Безплатно е само сиренето в капана за мишки!
  • 4 Папа

    5 0 Отговор
    за какво ви е тоя крематориум