Last news in Fakti

4 Юни, 2004 00:00 465 0

Следствието срещу Софиянски ще приключи до 2-3 седмици

  • софиянски-
  • преди
"Смятат, че следствието бързо ще приключи - до 2-3 седмици." Това обяви на излизане вчера от столичното следствие отстраненият преди месец кмет Стефан Софиянски. Той каза още, че следствието върви бързо. Софиянски дойде на "Развигор" придружен от адвоката си Даниела Доковска и престоя при разследващите 20-ина минути.

Доковска обясни, че клиентът й е бил привикан, за да бъдат конкретизирани обвиненията срещу него от правна страна. Практически нямало нищо ново. Софиянски е обвиняем за участието на общината с апортна вноска в сделката с израелската фирма "Ащром", с която през лятото на 1998 г. се създаде съвместното дружество "Централни хали" АД. Бил занижил 400 пъти цената на Халите. Той е на свобода срещу гаранция от 10 000 лв. и няма право да напуска страната.

"Ще изчакам процедурите, има си срокове. Това, което може да се случи на всеки, трябва да се случи и на мен, за да знам какво е." Така отговори Софиянски на въпрос дали е коментирал с разследващите възможността да се отмени някоя от наложените му мерки. Той допълни, че няма да прави искане да бъде възстановен на поста си, нито е направил някакви нови искания по разследването.

КОМЕНТАР

Преди седмица от прокуратурата не разрешиха на отстранения кмет да напусне страната за няколко дни, защото предстоели процесуално-следствени действия с негово участие и отсъствието му щяло да ги забави. Софиянски се отказа да обжалва в името на бързото разследване. Оттогава обаче никой за нищо не го е викал. И изведнъж вчера, в деня, в който започва срещата на нашите десни в Будапеща, следователите се присетиха за кмета. Дали по нареждане или от кумова срама - че прокуратурата не го пусна в Унгария? Как така точно на 3 юни той им притрябва? За едното конкретизиране на обвиненията, за което, оказа се, и 20 минути са много, Софиянски можеше да бъде призован в който и да е ден преди и след форума. Можеше, ако магистратите нямаха същия мерак да се месят в политиката, какъвто политиците имат към съдебната власт



Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА