Last news in Fakti

9 Юни, 2004 00:00 586 0

Външна компания ще поддържа данните от софийския кадастър

  • поръчката-
  • община-
  • участие-
  • точки-
  • поръчки-
  • изпълнение-
  • процедура-
  • планове-
  • столичната-
  • съгласно-
  • столичната община
Столичната община (СО) откри ограничена процедура за избор на компания, която да поддържа в актуално състояние създадените бази данни и работата на информационната система на кадастралните и регулационните планове на Столичната община за периода юли 2004 г. - декември 2006 г. Срокът за изпълнение е две години от датата на подписване на договора с избраната за изпълнител компания.

Съгласно сега действащия Закон за обществените поръчки (ЗОП) две са основанията за провеждане на ограничена процедура от страна на възложителя. Едното е при положение че поради специфичния характер на поръчката тя може да бъде изпълнена от ограничен кръг изпълнители. Второто е, когато поръчката е технически сложна и е необходимо последователно уточняване на техническите и технологичните условия.

Основните ограничения към кандидатите са те да имат правоспособност по реда на Закона за кадастъра и имотния регистър и да притежават лицензиран софтуер от Autodesk, ESRI, Windows.

Компаниите следва да отговарят и на условията на ЗОП, да имат доказан професионализъм при изпълнение на подобни поръчки и да притежават възможности за комплексно изпълнение на поръчката.

Гаранцията за участие в процедурата е 16 000 лв. Съгласно ЗОП тази гаранция е не повече от 1 на сто от стойността на поръчката. Това означава, че най-ниската възможна цена на поръчката съгласно закона може да възлезе на 1 600 000 лв. без ДДС.

Заявленията за участие в предварителния подбор ще се подават до 16 юни. След подбора, който ще се извърши на 17 юни, допуснатите до участие в ограничената процедура кандидати ще получат писмени покани за участие от Столична община.

В критериите за оценка на предложенията с най-голяма тежест от 45 точки ще бъде професионалният опит, 40 точки се дават за цената, а останалите 15 точки ще се определят за степента на съответствие на предлаганата технология с организацията на работа на структурите на Столичната община и на нормативната уредба.

По данни на Регистъра на обществените поръчки през юли 2003 г. кметът на община Свиленград е сключил договор с консорциум "Евроуд и съдружници" за изработване на кадастрални и подробни устройствени планове на населени места в общината.

Тази дейност е включвала кварталите "Речните лозя" и "Канакли-II" и регулационни планове в селата Мустрак, Костур, Пъстрогор, Чернодъб и Райкова могила. Общата стойност на договора е била 24 540 лв. с ДДС. В края на 2000 г.

Министерство на регионалното развитие и благоустройството е избрало "Експрес консулт София" ООД за доставка на компютърна техника, компютърно оборудване и софтуер за Главна дирекция "Кадастър и геодезия" и териториалните звена". Поръчката е включвала 30 компютъра и 30 принтера и е възлязла на 142 528.6 лв. с ДДС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА