Last news in Fakti

22 Юни, 2004 00:00 490 0

Парламентарен контрол в Столична община

  • решенията-
  • съвет-
  • съветниците-
  • кметът-
  • кисьов-
  • съветници
Да се въведе парламентарен контрол в столична община, ще гласуват общинските съветници в четвъртък. Шефът на градския парламент Владимир Кисьов предлага в началото на всяко тримесечие, кметът на София да се отчита пред съветниците за изпълнението на решенията им от предходните три месеца.

На последното заседание на общинарите през юли кметът трябва да представи и доклад за изпълнението на решенията от началото на мандата на новия общински съвет, през ноември миналата година, досега. Според Кисьов отчетите се налагали заради нарастващия обществен интерес към решенията на столичните съветници и необходимостта от по-голяма прозрачност и яснота. Въвеждането на отчетите беше поискано преди близо месец и от съветниците от БСП.

Кметът на София и шефът на СОС да представляват общината в общите събрания на смесените дружества с общинско участие, ще гласуват още общинарите в четвъртък, след спора кой да представлява кметството в общото събрание на Общинска банка. Преди няколко месеца съветниците решиха на заседанието да отиде председателският съвет на СОС, вместо Софиянски. Той обаче отиде на събранието, тъй като съветът не бил орган, който фигурира в някой закон и може да се оспори в съда.

След отказа на съда да регистрира новия борд на "Софийски имоти" Софиянски каза пред "Монитор", че е предупредил Кисьов за легитимността на председателския съвет. Мотивът на съда беше, че новото ръководство на фирмата не е одобрено от всички съветници, а само от шефовете на политически групи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА