Last news in Fakti

29 Януари, 2014 10:57 1 789 0

Стагнация по френски

  • франция-
  • цени-
  • имоти

С 1.8% поевтиняха имотите във Франция през изминалата година. Картината няма да е по-различна и през 2014-а като се има предвид планираното повишаване на лихвените проценти по ипотечните кредити, което ще нанесе още един удар върху сектора.

В момента пазарът се намира в 2010 г., коментират анализатори. Най-силен спад за изминалите 12 месеца се отчита в района на Луар – 7.8%. На второ място е Франш Конте с обезценяване на жилищата в рамките на 7.7% и на трета позиция е Долна Нормандия – 6.4%.

Малко са регионите, в които цените са останали почти без промяна през 2013-а в сравнение с година по-рано. Това са Лутарингия със спад от 1.2% и Лангедок Руссильон – 2%.

Сегментът, в който се очаква да има стабилизиране през настоящата година, е този на луксозните имоти. То ще се дължи предимно на данъчните промени, които ще се очаква да повишат търсенето сред чужденците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА