Last news in Fakti

26 Август, 2004 00:00 620 0

Земеделски служби спират издаването на скици за имотите

  • района-
  • кадастъра-
  • земеделие-
  • служби-
  • общинските-
  • общинските служби
Общинските служби по земеделие и гори постепенно ще спрат да издават скици за собственост и проекти за делба на поземлените имоти, съобщи шефът на дирекция "Поземлени имоти" в земеделското министерство Михаил Касабов. С тази дейност вече ще се занимават службите по кадастъра по места.

Промяната ще засегне районите, където вече са изработени кадастрални карти и регистри към тях. Засега такива са 13 селища и землищата към тях в района на Асеновград, 22 в района на Балчик, 5 в района на Самоков и едно в Шуменско. В тях общинските служби по земеделие и гори прекратяват и дейността по поддържане на картата на възстановената собственост.

Списъкът и графикът на селищата, които вече имат одобрени кадастрална карта и регистър, ще се обявяват в "Държавен вестник". С обнародването на заповедите в сградите на общинските служби по земеделие и гори, по кадастъра и съответните кметства ще се разлепят съобщения за предстоящата промяна. Обслужването на хората ще се поема от службите по кадастъра 30 дни по-късно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА