Last news in Fakti

7 Юни, 2011 10:11 2 347 2

Поскъпнаха земеделските земи в Павликенско и Свищовско

  • земя-
  • земеделие-
  • цена-
  • поскъпване-
  • павликени-
  • свищов

Сбъднаха се прогнозите на анализаторите за поскъпване на земеделските земи през 2011 година. И докато през януари цените бяха между 300-400 лева на декар, сега са скочили с 50-100 лева. В средата на годината обработваемите плодородни площи, основно в Павликенско и Свищовско, вече стигнаха до 500 лева за декар. Все пак, сумата е относителна за над 20 дка, казват от консултантските фирми. За по-малките терени цената е ниска, а за изоставените земеделски земи цифрата е между 50 до 100 лева за дка. Основната причина за увеличението на цените е увеличаващата се цена на рентата, която средно в региона вече е 25-30 лева на декар, коментират от бранша. Най-евтини остават земите в Еленския балкан. Там се купуват терени предимно за строителство на къщи за почивка и отдих, пише в. "Борба". Килифарево също е неблагоприятен район за търговия, защото няма арендатори, които да обработват земята.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 клуб 200 евро

    7 4 Отговор
    МАЛИИЙ,ебаси яката рента!!!
  • 2 клуб 200 глупака

    3 1 Отговор
    аз, понеже съм прос преЦедател на този престижен клуб смятам , че трябва да се инвестирВа на финансовите пазари - печалба от рента...кой знае !
    -------------
    от друга страна, както казах-прос съм и нищо не разбирам от финанси , така че или иФлацията ще ми изяде парите или ще купа зема - рентата е малка - но СИГУРНА