Last news in Fakti

7 Февруари, 2014 18:24 2 119 1

ТОП 5 на най-добрите хотели в Сочи

  • сочи-
  • хотел

Броени часове остават до откриването на Зимните олимпийски игри в Сочи. Хотелите са препълнени, а цените доста високи. Положителното е, че дори след края на Игрите всеки, който иска да посети руския град може да отседне в най-добрите хотели, с които той разполага. Ето кои са те:

1. Solís Sochi Hotel

Хотелът се намира на пет минути от центъра на града на живописен склон, в близост до лифтовете. Известен е с това, че предлага услугата ski-concierge, а именно човек, който окомплектова екипировката на скиорите. Също така комплексът разполага и с бар тип après-ski, т.е. скиорите могат да влязат в бара със ските.

2. Хотел „Пик”

Един от най-известните и най-стари хотели в Сочи. Разположен е на пет минути от ски пистите. Организира безплатен транспорт до разположения наблизо ваканционен комплекс на компанията „Газпром”, а пиколатата могат вместо гостите да поръчат билет за театър и круизи.

3. Гранд хотел „Поляна”

По-скоро става дума за комплекс, отколкото за хотел, тъй като „Поляна” разполага освен с хотелски стаи, също така и с къщи, рехабилитационен център, барове, ресторанти, тенис кортове и спортни площадки. Петзвездният комплекс се намира в центъра на Червената поляна, в долината на р. Ачипсе.

4. Гранд хотел „Родина” и SPA

Това е единственият хотел в Сочи и един от седемте в цяла Русия, който е член на престижната международна асоциация The Leading Hotels of the World. Интериорът му е решен в неокласически стил и е разположен в самото сърце на парк с площ 15 хектара. Хотелът разполага с 40 дизайнерски обзаведени стаи, 22 стаи категория Deluxe, 12 стаи категория Junior Suite и 6 стаи Deluxe Suite. SPA комплексът към хотела е с площ 4000 кв.м и е един от най-големите в цяла Европа. Комплексът също така разполага с три ресторанта, два бара, кинозала, библиотека и зала за билярд. На разположение на гостите са тенис кортове, площадки за баскетбол и волейбол, открити и закрити басейни с топла вода.

5. Pullman Sochi Centre

Петзвездният хотел се намира на две минути от бреговете на Черно море и на пет минути от концертната зала на Сочи. Подходящ е както за бизнес, така и за туристически пътувания. Разполага със 150 стаи. Особеното при него е, че басейнът се намира на 15-тия етаж на сградата, откъдето се разкрива невероятна панорамна гледка към града и крайбрежието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kuku Kukov

    1 0 Отговор
    >Също така комплексът разполага и с бар тип après-ski, т.е. скиорите могат да влязат в бара със ските.< Доброто в случая е , че не разполага със каубойски бар, където може да влезнеш с коня и да му поръчаш една лимонада с много сламки - защото е гладен? après-ski, принципно е зона за почивка СЛЕД ски (в превод) и представлява помещение с температура около 24 градуса,сервират се топли напитки и се носят меки обувки за отпускане на краката след твърдите скиорски !