Last news in Fakti

6 Октомври, 2004 00:00 437 0

Парламентът обсъжда нови кандидатури за обществен посредник

  • митев-
  • илчев-
  • омбудсман
До края на седмицата трябва да бъде избран национален омбудсман, каза шефът на ПГ на НДСВ Станимир Илчев след редовно заседание на групата.

Кандидатът на управляващите отново е проф. Петър-Емил Митев, който беше предложен от жълтите и през май. Тогава нито той, нито другите кандидати успяха да съберат необходимите гласове.

Предложението за кандидатурата на проф. Митев вчера в деловодството е внесъл парламентарния шеф Огнян Герджиков. Другата кандидатура ¬ на юриста проф. Александър Джеров е предложение на Народен съюз.

Разгледахме както последствията от предишния неуспешен опит за избор на омбудсман, така и необходимите действия да се формира широка подкрепа за избора на подходящия омбудсман сега, каза пред журналисти Илчев. Подходящата кандидатура е на проф. Митев, подчерта той. Следващите два дни ще бъдат сондирани нагласите в другите парламентарни групи, заявиха от НДСВ. Жълтите ще разговарят и с БСП. Според Илчев не могат да се очакват други кандидатури. Той каза,че до края на седмицата изборът трябва да бъде факт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА