Last news in Fakti

12 Октомври, 2004 00:00 2 998 0

Царски депутати се сбиха да офис

  • оборище-
  • литрова-
  • партията-
  • пейков-
  • защото
Вътрешнопартийната свада в коалиционното на царя движение "Оборище" придоби махленски характер. Истински екшън с ръкопашни схватки, полицейско присъствие и обаждания на генерали се разрази в централата на партията мандатоносител.

Изключените от ръководството Николай Чуканов, Теодора Литрова, Снежина Недялкова и Пеци Пецев се юрнаха да превземат офиса, купен с държавната субсидия. Въоръжени с прокурорско постановление за осигуряване на достъп до сградата, издадено преди отлъчването им от партията, и придружени от трима полицаи, те отишли към 10 сутринта да влязат във владение. Водехме и ключар, който да смени патроните на вратите, защото нямахме ключове, разказа Литрова. Там обаче ги очаквал лидерът Тошо Пейков, придружен от четирима гардове, и настанала бурна разправия. Литрова обвини шефа на "Оборище", че я бутнал "с един крак и две ръце" по стълбите и тя се спасила от пребиване само защото се хванала за парапета. Полицаите въобще не реагирали и депутатката ще иска охрана от НСО. Според нея Пейков успял да изгони служителите на реда със "звънене на разни генерали". Той си тръгнал и оставил адвоката си Владимир Драганов - брат на шефката на Партията на жените Весела Драганова.

Аз жени не бутам, отрече за ръкопашната схватка лидерът на "Оборище". По думите му полицаите си тръгнали, защото централата била отворена, а прокурорското постановление предвиждало само осигуряване на достъп. Пейков заяви, че четиримата му придружители не са били гардове, а членове на партията. Вчера той връчи на шефа на жълтите депутати Станимир Илчев писмо от политическия съвет на "Оборище" с искане да се изключат Чуканов, Литрова и Милена Михайлова от парламентарната група на НДСВ. Тримата депутати обаче отказват да приемат отлъчването си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА