Last news in Fakti

18 Февруари, 2014 21:30 1 773 0

Хотелска дикриминация или ... не

  • хотел-
  • пол-
  • маркетинг

През последните години на мода в хотелиерския бранш е разделението. То не е с цел да раздели хората по пол, възраст или нация, а е чисто маркетингов трик. Първият чисто жески хотел се е появил преди 25 години в Берлин. Напоследък подобно разделение отново е на мода. Съществуват комплекси, в които не може да се отдене с малко дете или напротив – такива, в които лица над 40-годишна възраст не се допускат.

Преди дни един от хотелите на Палма де Майорка обяви, че един от етажите на Illetas Albatros ще е само женски. „Правим го с цел да предложим на дамите повече комфорт и безопасност”, обясняват решението от управата на хотела. Стаите са специално оборудвани с цел да на разположение на представителките на нежния пол да не им липсва нищо: огледала, меки закачалки за фини дрехи, преса за изправяне на коса и козметични продукти.

На разположение на гостенките също така са зали за практикуване на йога и пилатес, както и фризьорски салон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА