Last news in Fakti

19 Февруари, 2014 18:24 1 230 0

Без строителството в местността Кокала

  • несебър-
  • кокала-
  • строителство

Забраниха строителството върху дюни в защитената зона „Ахелой-Равда-Несебър” и по-конкретно в местността Кокала. В заповедта, издадена днес от министъра на околната среда и водите Михайлова, се забраня изграждането на жилищни, курортни и вилни сгради.

Мотивите за забраната е опасност от увреждане или унищожаване на дюни природни местообитания, предмет на опазване в защитената зона.

Забраната се налага за срок от две години или до издаване на заповед на министъра на околната среда и водите за обявяването на защитена зона „Ахелой-Равда-Несебър”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА