Last news in Fakti

27 Октомври, 2004 00:00 486 4

Ще се строят нови нискоенергийни жилища

  • трупи-
  • дървени-
  • материали-
  • домове-
  • дървени трупи
Нискоенергийните домове, изградени от дървени трупи, са традиционни за страни като САЩ, Канада, Финландия и Русия. Ползвайки техния опит в производството на този тип къщи от дърво, все повече родни фирми развиват дейност в тази посока.

Нискоенергиен дом - това е предимството на предлаганите от Ерато log homes, което особено впечатлява клиентите. В този тип домове в резултат на използваните материали, както и на типа конструкция се постига много по-добра топлопроводимост. Това от своя страна предполага разход на енергия за отопление и охлаждане, по-нисък с 35- 40%, сравнен с този в съвременното конвенционално строителство. Към този факт добавяме и добрата топлоизолация и ниската инертност на външната конструкция, които позволяват бързо затопляне и охлаждане на помещенията с минимален разход на енергия.

Екологичността и здравословната среда на живот са другите предимства, на които клиентът залага, избирайки строителство на нов нискоенергиен екологичен дом, изграден от дървени трупи. Тяхната екологичност е гарантирана от факта, че в изграждането, както и при поддръжката им, се използват само естествени материали.

Не може да пропуснем да споменем и факта, че домовете, изградени от дървени трупи, дори на пръв поглед да ви се стори невероятно, са толкова устойчиви на пожар и земетресение, колкото и железобетонните конструкции. Това се постига в резултат на използваните при обработката и поддръжката материали.

Предлаганите от Ерато log homes са два типа - серийно производство - подходящи за вилни зони и ваканционни селища. Другият тип са масивни домове от дървени трупи по индивидуален проект. Цената за квадратен метър до ключ е 290 евро.

И не на последно място - новият ви дом ще бъде готов само за 17 седмици. До ключ! Комплексното обслужване е допълнителен плюс за клиента - проект, изграждане, инженеринг, обзавеждане до хамака на верандата!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.