Last news in Fakti

2 Март, 2014 12:54 2 358 0

Пет алтернативи на Крим за туристи

  • крим-
  • руснаци-
  • туризъм

В резултат бурните събития, на които става свидетел Крим през последните дни, много местни икономисти прогнозират, че тази година руснаците (основната група туристи в града) ще се откажат от почивка в града и това ще окаже изключително негативно влияние върху местната икономика. Руските средства за масова информация обаче вече намериха алтернатива на Крим и то не една, а цели пет. Руснаците могат да посетят България, Турция, Черна гора, Кипър и Сочи.

България

„Как може да забравите за прекрасните „Златни пясъци!”, пишат в свои материали руските медии и допълват, че независимо, че е необходима виза, то българското Черноморие напълно може да замени Крим. Първо – още от съветско време, хората там помнят руски, което ги накара да се чувстват по-комфортно, отколкото в Испания, например. Второ – България, както и Крим се намират на брега на Черно море. На трето място – за руснаците цените на услугите, спането и храната у нас, са напълно достъпни.

Турция

Прекрасна алтернатива на Крим може да бъде и доста харесваната от руснаците през последните години Турция. За там също е необходима виза, ако престоят ще надвишава два месеца. Многобройните курорти дават възможност на руснаци с различни доходи да изберат най-доброто за тях: по-евтиното южно крайбрежие (Аланя, Анталия, Керем) или по-европейското и по-скъпо западно крайбрежие (Мармарис, Бодрум). Подобно на Крим и в Турция има по-закътани семейни курорти, както и такива, в които нощният живот кипи с пълна сила.

Черна гора

Както за Турция и за тук не е необходима виза за краткосрочен престой. Безспорен плюс на региона са живописните езера и гори, както и малките луксозни заливчета. В голяма степен Крим може да бъде заместен с Будва, която е с по-развита инфраструктура. В Черна гора е разпространено отдаването под наем на жилища и къщи, а не толкова отсядането във ваканционни комплекси.

Кипър

Отличен климат и безкрайни плажове. С това е известен Кипър сред руснаците. Страната, към която започват да се стичат туристи от Европа, още през месец май, предлага не само морски, но и културен туризъм – баните на Афродита. Според легендата, Богинята на любовта е излязла от морската пяна именно в близост до бреговете на Кипър. За любителите на нощния живот, ресторантите и баровете в големите градове не спират да работят до ранни зори.

Сочи

Модернизирането на града за Зимните олимпийски игри, които завършиха преди броени дни е отлична причина руснаците да изберат да прекарат почивката си в града. Невероятната природа, новите хотели и подобрената инфраструктура са притегателен център не само за руските туристи. Още повече, че съчетаването на море с планина, много напомня за Крим.

Туризмът пряко влияние и върху пазара на недвижими имоти. Така че анализатори очакват през тази година да има изненада (най-вече в резултат на руското туристическо предислуциране) в имотния сектор в посочените държави. Промяната ще се изразява най-вече в броя на реализираните сделки с руски граждани в посочените страни, отколкото в съществена промяна на цените. „Инвеститорите са предпазливи по отношение на повишаването на цените, особено на ваканционни имоти – сегмент, в който се наблюдава свръхпредлагане. Така, че по-скоро ще станем свидетели на повече сделки и леко поскъпване”, коментират брокери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА