16 Октомври, 2024 22:16 1 677 7

Японска компания ще строи завод у нас

  • тиз-
  • инвестиция-
  • япония

Инвестицията е в ТИЗ на стойност 60 милиона лева

Японска компания ще строи завод у нас - 1

След като наскоро от Тракия икономическа зона (ТИЗ) напуснаха част от инвеститорите, днес стана ясно, че там ще има нова инвестиция в размер на 60 млн. лв. Тя е на японската фирма „Три-Уол България“. Компанията е купила през септември парцел с площ 56 декара на територията на зоната. Върху нея ще бъде изградена производствена база за опаковки от хартия и картон.

Към момента инвестицията е на етап проектиране, а производството е планирано да започне до срещата на 2026 г.

По време на посещението на министъра на иновациите и растежа доц. д-р Росен Карадимов в ТИЗ, бяха представени и реализираните по-големи проекти на територията на зоната до момента. Това е завода на Schneider Electric на стойност 15 млн. EUR, като през идните 5 години компанията има амбицията да увеличи вложенията си до 70 млн. EUR.

На срещата с министъра присъстваха и представители на китайската компания "Зиес Юръп" ЕООД и на българската "Смарт Пауър Грид" ООД. Те строят високотехнологичен завод за алуминиеви части с широко приложение в автомобилостроенето и автомобилната индустрия.

През февруари в ТИЗ започна да строи и българската компания "Смарт Пауър Грид" ООД. Инвестицията е на стойност близо 25 млн. лв., като след време се планира и реализирането на разширение на завода. Ще произвежда трафопостове, електрически табла, комплектни разпределителни уредби за средно и ниско напрежение.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Още

    3 0 Отговор
    нищо ! Етап проектиране.....
  • 2 мерси

    4 1 Отговор
    нема нужда
  • 3 Червената шапчица

    3 0 Отговор
    Карадимов: Тайван ще инвестира милиарди в индустриалната зона на Пловдив - xa xa xa
  • 4 Пич

    7 0 Отговор
    Добре , ама.....кой ще им работи по японски в България ?!
  • 5 труда освобождава

    2 1 Отговор
    Добре ама кой ще работи там. Българина вече нещте да работи интересува го само алъш вериша. Ураинци или арабите тук? Или други племена докарани тук като през средновековието робите в америка и азия.
  • 6 Да бе да

    1 0 Отговор
    Ха ха ха...Звучи ми ,като : "Тати ще ми купи колело...ама друг път"..
  • 7 Ставри

    1 0 Отговор
    А някога бяхме...сила!