24 Октомври, 2024 18:43 1 436 8

Продават една от емблемите на Враца

  • враца-
  • хотел-
  • продажба-
  • imot.bg

Цената за „Парк-хотел Враца“ е по договаряне

Продават една от емблемите на Враца - 1

През 2019 г. емблематичния за Враца хотел „Дом на туриста“ беше обявен за продажба от частен съдебен изпълнител. Тогава началната тръжна цена беше доста под себестойността на имота – 3 375 000 лв.

Днес имотът, който се намира на Червения площад във Враца, е обявен за продажба от агенция за недвижими имоти. Цената е по договаряне.

Съществуващата сграда е построена през 1987 г. разгънатата ѝ застроена площ е 5256 кв.м., като се състои от 5 блока.

За сградата е изготвен и одобрен идеен проект с издадено разрешение за строеж за пристройка, надстройка и вътрешно проустройство.

Към момента сградата не функционира и от проекта остават да бъдат изпълнени около 30 % от предвидените строително-монтажни работи. Имотът е захранен с електричество, вода и канализация. В района има изградена газификация.

Съгласно проекта съществуващата сграда се пристроява, надстроява и преустройва с цел създаване на хотелски комплекс висока категория (четири или пет звезди), като се запазва функционалната структура и зониране.

На партерното ниво са главния вход са разположени приемно фоайе с рецепция, лоби, пиано бар, кафене, хотелски стаи и административен офис, които са в предната част към площадното пространство, оформено пред комплекса.

В приземния етаж са конферентен блок с три конферентни зали, SPA център, покрит плувен басейн, технически помещения и хотелски стаи.

На първия етаж са бална зала, главна кухня и хотелски стаи.

На втори етаж освен хотелски стаи е проектиран и панорамен бар.

Третият етаж е само с хотелски стаи. Четвърти етаж офиси и технически помещения.

Броят на хотелските стаи е 76. От тях единични са 9 броя, двойни - 67, апартаменти - 3, апартаменти лукс - 5, общ брой легла 175.

Сградата може да бъде разделена на два основни блока с различно функционално съдържание Блок А за апарт хотел или самостоятелни апартаменти необходимо е проектиране, включващо преустройство на хотелските стаи в апартаменти и нов обем на самостоятелно стълбище и асансьор и Блок Б за хотел - всички останали обеми на сградата.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    9 3 Отговор
    Да ама у Враца дето гарга не каца
  • 2 Русофилчо

    9 6 Отговор
    "Във Враца и гарга не каца" Защо ли? Явно много червени има
  • 3 Помслих

    8 1 Отговор
    че продават гарата !
  • 4 Помслих

    4 1 Отговор
    че продават гаргата !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Мен

    0 0 Отговор
    Вуи че я купи он е инвеститур у фабрики на 9 септември
  • 7 Край

    1 0 Отговор
    Да го земе Божинката. На него Враца му е Ню Йорк.
  • 8 🤧Неkьпан Балкански Субект⚡️🪆

    0 0 Отговор
    Тук сам бил през 80те средата на миналия век, бяхме наели един апартамент за всички, мда ноо яко, беше, Господи гол и бос да съм, без пукната пара да сам, продавам си душата на дявола, да сам, само и само да сам на 25 години да сам, днеска❗️🪆 “Роди ма Мамо с Касмет па ма Фърли на Смет⚡️🪆”😁
    Продавам са❗️😁