25 Февруари, 2005 00:00 592 0

Борисовата градина ще бъде със статут на туристически обект

  • стратегията-
  • 000 лева
Туристически информационен център с четири представителни офиса ще бъде изграден в София до 2007 г., предвижда стратегията за развитието на столицата като туристическа дестинация, която беше връчена в четвъртък на кмета Стефан Софиянски от председателя на Съвета по туризъм в София Румен Драганов. За изграждането на центъра са предвидени 250 000 лева.

550 000 лева ще струва цялостното оформление на Борисовата градина като туристическо място с национално значение. За поставяне на телевизионна камера и включване в преки предавания на информация за метеорологичната обстановка се предвиждат 15 000 лева.

Източници за финансиране на мероприятията, предвидени в стратегията, ще дойдат от приходите от туристическа такса, средства от бюджетите на министерствата на икономиката, на младежта и спорта, на регионалното развитие и благоустройството, и на културата и туризма.

Стратегията предвижда мерки по опазването на природните и културно-историческите паметници, развитие на конгресния и конферентния туризъм, и работа по кандидатурата на страната ни за домакинство на Зимните олимпийски игри през 2014 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА