29 Април, 2014 17:59 6 025 5

По 300 EUR/кв.м жилища в Гърция

  • гърция-
  • жилища-
  • цени

Високите данъци върху недвижимите имоти и трудностите, които изпитват собствениците да си отдадат жилищата под наем са двете основни причини за достигането на исторически минимум на цената на квадратен метър жилищна площ в Гърция. В някои райони на южната ни съседка обезценяването за последните години е с 50%, сочат статистически данни. Някои имоти в Солун вече се продават срещу 270 EUR/кв.м. В Атина могат да се купят недвижимости и срещу 580 EUR/кв.м.

При новото строителството също се отчита спад в цената, макар и не толкова силен. В гръцката столица се оферират апартаменти ново строителство за 1000 EUR/кв.м. Европейската банка прогнозира цените на имотите да продължат да падат.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сульо

    1 0 Отговор
    И България максималната цена на новото строителство трябва да е около 300 евро/м2. Ако е качествено разбира се.
  • 2 Евгени Николаев

    3 0 Отговор
    Какво ме интересува Гърция. Искам информация за България, за българският имотен пазар, а вие постоянно пускате някакви препечатани статийки от чужди издания. Не сте ли способни да намирате информация, да създавате собствен информационен продукт?
  • 3

    1 1 Отговор
    За да имаш реална представа за имотния пазар г-н Николаев, българското население трябва да започне да си плаща пълните такси и данъци при изповядване на сделките. Паралелно с това трябва да се приеме закон за брокерската дейност, който да регулира пазара. НО това няма да стане, г-н Николаев, докато най-големите играчи на пазара не пожелаят да го променят, а те по очевидни причини не желаят. Както казва, Сорос : по-високи печалби се извличат от неравновесен пазар - нерегулираният пазар по дефиниция е точно такъв.
  • 4 Manager

    1 1 Отговор
    Няма лошо, че се публикуват имотни новини от Гърция или Испания. Това са все пак по-добре развити пазарни икономики, и това, което става при тях е донякъде показателно за нас. Ние някак си сме обсебени от чистата спекулация, а не отчитаме истинските фактори на пазара.
  • 5 Евгени Николаев

    1 0 Отговор
    Съгласен съм с Вас,г-н Кънев, и с Вас г-н Manager. Информацията е полезна за всестранното развитие и "сверяване на часовника". Не ми се сърдете, просто го приемете като пожелание. Благодаря Ви за вниманито към мнението ми.