Last news in Fakti

29 Април, 2005 00:00 566 0

Чужди инвеститори ще строят жилища у нас

  • имоти-
  • недвижими-
  • цените-
  • сдружението-
  • държави-
  • чужди-
  • недвижимите-
  • недвижими имоти-
  • недвижимите имоти-
  • сдружение недвижими имоти-
  • националното сдружение недвижими
Опарени в сделки с недвижими имоти ще могат от май да сигнализират за нарушения на софийския телефон 9886890, съобщиха от Националното сдружение Недвижими имоти. Експерти от сдружението ще консултират гражданите как да се справят с некоректни брокери. През втората половина на 2005 г. сдружението ще публикува на Интернет страницата си второ издание на националния публичен регистър. Към момента над 200 фирми, които извършват сделки с недвижими имоти, са регистрирани в сдружението.

Активна намеса на чужди компании при инвестициите в жилищни имоти през 2005 г. прогнозираха от Националното сдружение Недвижими имоти през седмицата. Според специалистите те ще се насочат основно към изграждането на модерни комплекси от индивидуални луксозни къщи или ниски апартаментни сгради. Че в България вече има достатъчно добра почва за навлизане на чужди инвеститори в жилищни сгради, става ясно от цените, които вече са близки до тези в Евросъюза. Анализът на 2004 г. показва, че цените на недвижимите имоти се доближават до тези в Рига. Като цяло изминалата година е била положителна за развитието на този пазар в европейски и световен план, съобщиха от управителния съвет на сдружението Недвижими имоти. Единствено в Германия и Австрия през изминалия период е регистрирано намаление на цените на имотите. Във всички останали държави от Евросъюза средните продажни цени на недвижимите имоти показват повишаване. Присъединяването на новите източноевропейски държави към съюза се е отразило и върху цените на недвижимите имоти, коментираха специалисти. В повечето сегменти на пазара те са се запазили на нивата преди присъединяването или се отчита леко покачване. В повечето държави обаче е регистриран и сериозен спад на сделките с имоти и се е стигнало до блокиране на пазара.

Това, което можем да очакваме, е сериозни чужди инвестиции в офисни площи, търговски центрове и шопинг молове, както и развитието на логистичните центрове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА