Last news in Fakti

11 Май, 2005 00:00 574 0

Строят хипермаркети върху земеделски земи в Плевен

  • плевен-
  • интерес-
  • терени-
  • строителни-
  • свободни-
  • града-
  • хипермаркети-
  • компании
Съществува огромен инвеститорски интерес от страна на чуждестранни компании, които желаят да строят хипермаркети на територията на Плевен, затова в най скоро време ще се наложи да вкараме в регулацията на града земи със земеделско предназначение. Това съобщи кметът на града Найден Зеленогорски, цитиран от агенция БГНес.

Той уточни, че общината се "задъхва" поради липса на достатъчно свободни строителни терени и само с включването на земеделски земи ще успее да отговори на повишеното търсене.

Едни от най-големите кандидат-инвеститори за строителство в Плевен са немските "Шнайдер и Партнер груп", които работят за големи хипермаркети в Европа. В момента те водят преговори с общината за построяването на верига хипермаркети, както за хранителни стоки, така и за обзавеждане и строителни материали.Друга фирма, която желае да строи в Плевен е немската "Практикер", която планира да открие хипермаркет там догодина. Инвеститорския си интерес към Плевен е подновила и компанията "Метро".

На следващата общинска сесия ще бъде предложено обявяването на търг на един от малкото свободни терени в града ¬ зад Лозаро-винарския техникум. Освен немските компании "Практикер" и "Метро" към терена е проявила интерес и латвийската компания "Ви Пи маркет", която в момента активно търси строителни терени в България. Интерес към изграждането на свои магазини в Плевен е проявила и компанията "Кауфланд".

"Шнайдер и Партнер груп" са заявили и желанието си да изградят и кинокомплекс в Плевен с няколко филмови зали, подобно на "Арена" в София. Свободни терени за изграждането на шопове и офиси търсят и няколко автомобилни компании.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА