Last news in Fakti

31 Май, 2005 00:00 697 0

Община Русе ще избира фирма за ремонт на пътища

  • точки-
  • улични-
  • участие-
  • мрежа-
  • тротоари-
  • настилки-
  • сигнализация-
  • общината
От изпълнителя ще се изисква и да поддържа светофарни уредби и сигнализация

Община Русе обяви открит конкурс за поддържане на уличната мрежа на територията на общината. Малката поръчка включва две обособени позиции (лота). Едната е за поддържане, ремонт и изпълнение на улични и тротоарни настилки. Вторият лот е за поддръжка на светофарни уредби, хоризонтална и вертикална сигнализация.

Работите по тротоарните настилки предвиждат и фрезоване и асфалтиране на улични и тротоарни настилки, ремонт на асфалтобетонови тротоари, тротоари от бетонови плочи, изграждане на нови тротоари при реконструкции. Хоризонталната маркировка изисква нанасяне на прекъснати и непрекъснати тесни и широки линии, стрелки и надписи, доставка и монтаж на гумени ограничители на скоростта. Вертикалната сигнализация предполага поставяне и демонтаж на пътни знаци, направа, монтаж и демонтаж на предпазни съоръжения, на улични бордюри, повдигане на улични оттоци и др. Дължината на уличната мрежа на община Русе е съответно 365 км в градската част и 208 км в селищата на територията на общината. На общината принадлежат и 80.2 км от четвъртокласната пътна мрежа и 23 км местни пътища.

Срокът на договора с избраната за изпълнител компания ще бъде до 31 декември тази година. Гаранцията за участие в поръчката е 10 хил. лв. Според Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки гаранцията за участие не може да надвишава 1% от сумата на поръчката. Това означава, че стойността на ремонтите ще бъде минимум 1 млн. лв. без ДДС.

Основният критерий за оценка на предложенията ще бъде икономически най-изгодна оферта. /
Оценката ще се изчислява на база четири показателя. Предлагана цена ще носи от от 0 до 65 точки при 100 възможни, качество и опит в изпълнение на такъв вид дейност - от 0 до 10 точки, наличие на технически ресурс (специализирана техника) - от 0 до15 точки, и възможност за разсрочено плащане - от 0 до 10 точки. Кандидатите ще могат да купят документация за участие до 27 юни, като на същата дата изтича и срокът за подаване на офертите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА