Last news in Fakti

2 Юни, 2014 10:12 25 256 16

Откриха екокомплекс със 17 еднофамилни къщи

  • бистрица-
  • къщи-
  • mountain views-
  • софия франс ауто пропъртис
Откриха екокомплекс със 17 еднофамилни къщи - 1
Снимки: М. Богданова ©

През последната година се отчита ръст в покупката на малки парцели, подходящи за строителството на еднофамилни къщи. Също така се наблюдава и увеличение в издадените разрешителни за този тип постройки. Това, несъмнено е индикация, че търсенето в сегмента бележи ръст. Голяма част от хората, които обмислят варианта да живеят в къща обаче, търсят нещо готово.

Един от най-новите подобни комплекси отвори врати на 1 юни. Mountain Views се намира в най-високата точка на село Бистрица. Вложението е на стойност 7.5 млн. EUR, а инвеститор е „София Франс Ауто Пропъртис”. Къщите, които се предлагат, са двуетажни и са с разгъната застроена площ между 332 и 535 кв.м. Цената е между 1100-1200 EUR/кв.м. „Важно е да се каже какво влиза в тази цена. Къщите са завършени с цялата инсталация вътре – отоплението, термопомни, врати, облицовки, цялата инфраструктура на обекта с пречиствателните станции, собствен водоизточник, трафопостове и земята”, обясни Стоян Желев, изпълнителен директор на „София Франс Ауто Пропъртис”. Месечната такса за поддръжка е между 280 и 480 лв.

Интересът към подобни имоти не е от супер богати хора. За момента запитвания има от страна на успели зъболекари, хора с малък семеен бизнес. Имотите на подобно място са подходящи за млади семейни хора с деца, които желаят да водят природосъобразен живот и да се откъснат от напрегнатото динамично ежедневие на големия град.

„София Франс Ауто Пропъртис” планира да бъде инвеститор на още един-два проекта в близките 10 години. Единият от тях е в района на Мало Бучино, където да се изгради комплекс от редови къщи, жилищни сгради, супермаркет, детска градина и църква. По предварителни разчети в него ще могат да живеят 1200 души.

Тенденцията към екологично строителство, използването на качествени материали и изграждането на обширни жилища или по-големи къщи, ще продължи. Причините са две: от една страна новите тенденции са продиктувани от допуснатите преди кризата грешки, когато се строяха малки имоти с недобро качество, а от друга – това е, което клиентът търси.

Лентата на новия комплекс беше разрязана от Стоян Желев, изпълнителен директор на "София Франс Ауто Пропъртис", инвеститор в проекта и Николай Гюров, кмет на с. Бистрица


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Едикой си

    8 4 Отговор
    Честно казано не знам кой ще живее в тези имоти. ТОлкова много имоти се предлагат на пазара специално за София говоря...че няма думи просто. Пълно е със сгради в които няма никой....
  • 2 Едикой си

    9 2 Отговор
    Иначе тези къщури изглеждат страхотно. Ама такса за поддръжка 280-480лв/месец..... не знам какво предлагат за да ги изкарат тия пари?!!!
  • 3 Петър Петров

    11 3 Отговор
    Смях, 1100-1200euro на квадрат? 280-480лв на месец за поддръжка? Ами айде да видим кой от 10те човека които са питали дори ще си купи къща там. Говорим за близо 400 000euro за най-евтината къща, за тези пари ще си направя ДВОРЕЦ на 5-10км от София, ще стигам до центъра за 15-20мин и с остатъка ще си купя нова кола и апартамент в центъра с гараж!

    Коментиран от #5

  • 4 Христо Христов

    12 3 Отговор
    За тези имоти ще се намерят клиенти - мутраши, бандюги, но не и нормални хора... Дори и заради това не бих живял в такъв "комплекс" - не мога да ги глрдам дори и на улицата, а камо ли да сме съседи!
  • 5 vertu

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Петър Петров":

    Не ги мисли 500лв е една вечер в син сити.
  • 6 Иван Господинов

    9 2 Отговор
    Жив гърч си е да живееш в комплекс от затворен тип. Договора е наблъскан с толкова клаузи че твоята къща буквално не е твоя . Комшиите ти ако се наговорят пак могат да те изгонят от имота. Не можеш да променяш и нищо по екстериора на къщата и прилежащите и площи. Тая такса за обслужване която е дадена не знам за кое гето става дума но в добрите комплекси такава цифра няма . Другия гърч е че комшиите ти могат да се окажат мърлячи и да създават постоянни проблеми с плащането и оттам всичко отива по дяволите. Цените на самите имоти са твърде раздути за начина по който ги строят . Просто за тия пари които се дават за една подобна къща с малко повече търсене може да се намери доста по-добър самостоятелен имот в който не зависиш от никой . Пък и за толкоз засилен интерес .... айде посмалете малко. Тук около Варна буквално всичко е застроено с подобни селища . Ако не са руснаците така и щяха да си пустеят. Те пък като дойдат със 10 членното си семейство лятото направо го разбиват тоя комплекс . Напивации по поляните , пикане в басейна , хвърляне от терасата по нощите , тотално изпотрошаване на имота и после хоп на самолета и да се оправят тия от поддръжката на които пък не се плаща щото не го ползват имота ... Охраната обикновено е някой дядо да излиза по-евтино копче не може да каже на никой единствено може да натиска бутона на СОТ докато се крие под масата . Обикновено и тия селища се строят в крайни райони зимата всички гадини и мишоци от цялото поле атакуват

    Коментиран от #7

  • 7 жоро бекъма

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Иван Господинов":

    наистина не бях чел толкова добро изказване скоро, за което те поздравявам :)Много точно си описал нещата само да вметна
    "За момента запитвания има от страна на успели зъболекари, хора с малък семеен бизнес. Имотите на подобно място са подходящи за млади семейни хора с деца, които желаят да водят природосъобразен живот и да се откъснат от напрегнатото динамично ежедневие на големия град"
    не разбирам къде и с кой заплати можеш да си го позволиш в България !!!Тука е криза 24г !!!
  • 8 Естребовски

    5 2 Отговор
    1100-1200 EUR за тоя крив ламинат!!!?? Някой не е добре.

    Коментиран от #9

  • 9 ...none

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Естребовски":

    Предполагам, че това е мострена къща. Но наистина за тези пари по-добре самостоятелна къща, има доста хубави имоти из южните райони. А за тези пари за поддръжката предполагам, че ще може да се наеме някой градинар/фирма, която да минава веднъж на 2 седмици или подобно да подкастри храсти и трева, ако толкова те мързи или нямаш време :)
  • 10 Бенжаменъ Глонти

    7 1 Отговор
    Тази статия е вицът на деня. Покажете ми ги тези хора с малък семеен бизнес, които могат да отделят 700к евро за къща, и то в престижното село Бистрица. За толкова пари се купува нелоша едноетажна къща в Хелзинки. Ама нерде Хелзинки, нерде Бистрица. Таймингът, таймингът е важен! Пускат този комплекс в разгара на кризата. Пък и от снимките си личи големият наплив от хора, които се натискат да купуват. Даже май чух, че вече всичко е разпродадено
  • 11 Калин72

    4 2 Отговор
    За 120-130 К лева купих, ремонтирах и обзаведох 140 м2 двуетажна къща с двор 650 м2, на 50 км от София. Тихо и спокойно градче.
    Показаното е смехотворно на фона на положението у нас :)
  • 12 Plamen Dimitrov

    4 1 Отговор
    Тези хора не познават парите.
  • 13 йордан иванов

    4 1 Отговор
    хаха една къща един милион лева???? ми те без пари бре ауууууу
  • 14 gorski

    4 0 Отговор
    Мисля да си поръчам 2 да не свършат.
  • 15 Фанети Мазакура

    4 1 Отговор
    Извън София е различно положение. При обикновено строителство с посредствени материали, посредствено проектиране и посредствено изпълнение цената е под 80-100 хиляди лева. Реализацията на наистина добре направена къща варира между 340-420евро. И още към 70-90 хиляди за парцелът в София. Около 200 хиляди евро. Тия искат 400 хиляди, т.е. 100% отгоре. Не е зле, щом иа дебили, които да им ги дадат.
  • 16 Пламен Пепелов

    1 0 Отговор
    за тия пари, ква хубава виличка ще си спретна горе в балкана, така мечките да ме ядат, птички д ами пеят, а не джипки и невъзпитани хлапета да ми бучат , гол кър със 17 къщи и 35 климатика, едно дръвче няма за препикаване