Last news in Fakti

12 Юни, 2014 09:36 5 946 0

Издаването на скица безплатно и от нотариус

  • кадастър-
  • имотен регистър-
  • скица-
  • издаване-
  • нотариус

Издаването на скица за имот, който се намира на територията на община с одобрена кадастрална карта, ще става безплатно и ще се извършва от нотариус. Скици за имоти, намиращи се извън подобни територии, ще се издават по досегашния ред. Това е възможно след като беше променен Законът за кадастър и имотен регистър, чийто редакции скоро ще влязат в сила. На нотариусите се предоставя дистанционен достъп до регистъра на Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК), където да правят справки.

Към момента издаването на скица за срок до 3 дни е на цени от 10 лв. до 30 лв. в зависимост от имота. В случай, че е документът е необходим в рамките на един ден стойността е между 15 лв. и 45 лв. Най-скъпа е експресната услуга – от 30 лв. до 90 лв.

Към момента една трета от съществуващите имоти са с кадастрални карти, или 18% от територията на страната. Дали имотът, от който се интересувате има кадастрална карта може да разберете като направите справка в сайта на АГКК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА