Last news in Fakti

26 Юни, 2014 11:06 2 320 0

Катар не може да смогне със строителството на жилища

  • катар-
  • строителство-
  • жилища

Силният темп, с който нараства населението на Катар, доведе до остър недостиг на жилища и повишаване на наемните нива. Прогнозата на правителството е, че населението през тази година ще се увеличи с 15% и ще достигне 2.4 млн. души.

Между 5% и 10% са се повишили наемите само за първото тримесечие на тази година, сочат данните на компанията Al Asmakh Real Estate Development. От международната консултантска компания Colliers International посочват по-малко увеличение – 4%, но и то е достатъчно високо като се има предвид краткия период, който се разглежда. Къщи с три и четири спални в района на Ал Вааб се отдават срещу 4900 USD на месец. Малко по-ниска е рентата за аналогични имоти в района на Гарафф и Ал Хилал – между 3550 USD и 4100 USD. Близки до тези наемни нива са и апартаментите с две спални. Най-евтините от тях се отдават срещу 2000 USD на месец в района на старото летище.

До 2018 г. се очаква Катар да се сдобие с нови 22 000 жилищни единици, или общият брой ще достигне 122 000 апартамента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА