28 Ноември, 2005 00:00 480 0

Започна премахването на незаконните билбордове

  • заяви-
  • борисов-
  • кметът
Кметът на София Бойко Борисов нареди да започне демонтирането на незаконните билбордове в столицата. 14 от тях бяха премахнати още вчера. Те са собственост на общинската фирма Озеленяване, чистота и благоустройство. Не е работа на общинските фирми Озеленяване, Паркинги и гаражи и Софийски имоти да се занимават с рекламна дейност. Така те обезсмислят работата на рекламния отдел, заяви ген. Борисов. Днес той очаква да получи списък с броя на незаконните съоръжения. Кметът уточни, че се подготвя нова наредба за рекламата, в която ще има ясни правила. Сега не мога да хвана приходите от реклама, уточни той. Ако се установи, че липсват пари от билбордове, виновните ще бъдат дадени на прокуратурата, заяви кметът.

С кметовете на Елин Пелин и на с. Габра сме се разбрали комисии да проверят безопасността на площадката в мина Чукурово, като дотогава там няма да бъде закарана нито една бала, заяви Борисов. По думите му само това може да се направи в момента за хората от селото. Вече се подготвят шест алтернативни площадки за боклука на София. За всяка от тях обаче е нужно детайлно геоложко проучване, прединвестиционно проучване до Министерството на околната среда и водите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА