Last news in Fakti

12 Август, 2014 13:29 1 494 0

Пускат Бисер Миланов - Петното срещу 5000 лв. гаранция

  • петното-
  • румен миланов-
  • гаранция

Очаква се прокуратурата да обжалва

Пускат Бисер Миланов - Петното срещу 5000 лв. гаранция - 1
Снимка: БТА

Софийският районен съд е променил мярката за неотклонение на Бисер Миланов-Петното от "задържане под стража" на парична гаранция.

Заседанието на 23 състав на районния съд е било вчера - 11 август.

Съдиите са преценили, че Бисер Миланов може да излезе от ареста срещу парична гаранция в размер на 5000 лева.

В мотивите си председателят на състава Станимир Миров е приел, че по делото няма нови събрани доказателства.

Очаква се прокуратурата да протестира решението пред Софийския градски съд.

Бисер Миланов, който миналата година бе сочен за провокатор по време антиправителствените протести от юни, а след това се изяви като контрапротестиращ, е подсъдим за закана с убийство, отправена към Боряна Георгиева. Според обвинението, на 6 юли м.г. около 18 часа в палатковия лагер край Народното събрание (НС), Миланов отправил закана с убийство към  Горгиева с думите: "… ще ти отрежа бавно и мъчително главата и след това ще ти се изходя във врата."

Въпреки че жената подала жалба непосредствено след това, минаха месеци до ареста на Миланов на 15 януари. Преди това той участваше в срещи на премиера Пламен Орешарски с граждани, а през ноември обикаляше с кола и мегафон край джамията в София и подбуждаше към насилие и омраза, за което също бе обвинен. Прокуратурата, обаче, се задейства активно срещу него едва след репортаж на bTV от имот, в който Миланов се бе настанил със сподвижниците си от движение "Свобода" и агресивно опитваше да прогони журналистите, заради което пък е подсъдим за хулиганство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА