Last news in Fakti

21 Август, 2014 16:06 1 354 0

Задържаха златни изделия за над 56 000 лв.

  • задържаха-
  • златни-
  • изделия-
  • 56 000 лв.

Златни накити с общо тегло 997 гр. на стойност 56 577 лв. задържаха митническите служители на ГКПП Калотина.

Недекларираните украшения са открити в лек автомобил, напускащ страната и управляван от чужд гражданин. По време на митническата проверка в личния багаж на пътника са намерени пръстени и гривни, както и ориенталски нагръдни и коланни декорации, които не били декларирани писмено от шофьора. Общото тегло на златните изделия е 997 гр., а стойността им е оценена от вещо лице на 56 577 лв..

Златото е отнето в полза на държавата, а срещу нарушителя е образувано бързо производство. В условията на споразумание той е получил 9 месечна условна присъда с 3-годишен изпитателен срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА