Last news in Fakti

12 Септември, 2014 18:11 5 634 3

Резултатите от кръвната проба и дрегера на граничния полицай се разминават

  • резултатите-
  • кръвната проба-
  • дрегера-
  • граничния полицай-
  • разминават-
  • костадин михайлов-
  • крушевец
Резултатите от кръвната проба и дрегера на граничния полицай се разминават - 1
Снимка: Gramofona.com.

Кръвната проба на граничния полицай Костадин Стоянов, който вчера уби дете на тротоара в Крушевец е готова, разбра Gramofona.com.

Данните обаче не са окончателни, защото има разминаване между резултатите от дрегера и анализа с хроматограф.

Вчера стана ясно, че при полевия тест, непосредствено след трагедията, дрегерът е отчел 0,63 промила алкохол в кръвта на шофьора.

Наблюдаващият прокурор Димо Маджаров не пожелал да коментира междинните резултати, докато не излязат окончателните данни именно заради разминаването. Експерти са категорични, че кръвният тест е абсолютно точен, а киселото мляко, което вчера колеги са давали на Стоянов няма да повлияе.

„Това са градски легенди, абсолютна глупост. Киселото мляко не може да намали концентрацията на алкохол в кръвта на човек”, коментираха пред Gramofona.com медици. Кръвният тест пък нямало как да отчете по-ниски стойности дори и ако пробата е взета по-късно.

Медиците разполагат със специална формула, по която изчисляват каква е била реалната концентрация на алкохол към определен час. Освен това при подобни тежки инциденти задължително се взимат две кръвни проби.

Едната се пази като контролна и винаги може да бъде изпратена за анализ в друга лаборатория, по настояване на адвокатите.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слонобикотръбозъб

    1 0 Отговор
    Много трагедии на последък и няма край... Яд ме ееееееееее
  • 2 абв

    2 0 Отговор
    Крайно време е да се въведат драконовски закони за сядане зад волана с алкохол и то за концентрации до 0.5 промила.Защото има хора които не могат да преценят и си мислят че могат да ударят една бира и да карат.Като се изпие една се отива и нататък и накрая стомната се чупи и загива човек.От тези катастрафи губещи сме всички в различни аспекти.Жалко че си отиде един живот ,който още не беше усетил още на кой свят се е появил.Трагедия.
  • 3 Красо Зелето

    2 0 Отговор
    Много жалко, за малкото момиченце, което е убито от този пияндурник. Просто законите ни са твърде, как да кажа не сериозни. Просто хората ги пренабрегват, защото знаят, че нищо няма да им направят. Държавата ни е под-всякаква критика. Имам познати, дето са хванати пияни, с по 2 промила алкохол и сега пак карат. Иска си здрави закони, защото човек никога няма да си вземе поука, докато не бъде наказан докато е жив. Взимаш му книжката за цял живот, и ако го хванат да кара без книжка, в затвора до живот, и нещата се оправят. Искренни съболезнования към родителите на загиналото момиче, жалко мн. жалко ;((((((((