Last news in Fakti

23 Септември, 2014 18:10 2 241 0

Стрелецът от Катунци остава в ареста

  • катунци-
  • момичета-
  • никола манчев-
  • стрелеца

Той бил разпознат по татуировките

Стрелецът от Катунци остава в ареста - 1
Снимка: struma.bg
Съдът остави в ареста „рейнджъра” стрелец Никола Манчев, който в четвъртък заплаши с пистолет две момичета от Копривлен и Мусомища. Това реши днес Районен съд - Сандански.
 
Не съм виновен, не знаех, че ме издирват”, заяви пред магистратите Никола Манчев. Той твърдеше пред разследващите полицаи, че е болен от рак, но в съдебната зала отказа да представи медицински документи или пък да му се направи медицинска експертиза за това, съобщи онлайн изданието pirinsko.com.
 
Прокурорът бе категоричен, че Никола Манчев, който е син на бившия ни посланик в Кувейт Ангел Манчев, е стрелял по младите жени. Има опасност мъжът да се укрие или да извърши друго деяние, както и да повлияе на разследването. 
 
Татуиран кръст под дясното око, цветът на очите и дори дебелината на веждите издали Манчев като извършител на нападението в четвъртък следобед на пътя между селата Катунци и Златолист. 
 
Пистолетът, с който е стреляно, досега не е открит.
 
Допреди няколко години Никола бил член на неформалната организация "Национална съпротива", но оттам се разграничили от него, защото имал прояви, които те не одобрявали.
 
Прокуратурата му повдигна обвинение за опит за противозаконно отнемане на МПС и закана за убийство.
 
Пред санданските магистрати, обвиняемият отрече да е стрелял по двете момичета.
 
"Не съм виновен, не знаех, че ме издирват", заяви Никола Манчев, 
 
Стрелецът бе задържан на автобусната спирка в село Виногради след близо 24-часова специализираната полицейска операция, проведена под ръководството на Върховната касационна прокуратура, с участието на служители от ОД МВР-Благоевград и Специализирания отряд за борба с тероризма.
 
Решението може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в Благоевград.
 
През юни 2010 г. Никола Манчев бе задържан заради побоя в трамвай №20 в София. Тогава 20 ученици и студенти, пътуващи към граждански протест в кв. "Бусманци", бяха нападнати и бити от неонацисти.
 
Манчев бе освободен, тъй като не се доказало участието му в боя, но майката на един от арестуваните обвини МВР, че прикрива участието в инцидента на сина на бившия посланик в Кувейт. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА