13 Октомври, 2014 13:26 5 226 13

Хазяин преби наемател

  • хазяин-
  • преби-
  • наемател

Не си плащал

Неплащането на наема може да бъде опасно за здравето. В това се убедил 45-годишен бургазлия, който бил пребит от 29-годишния си хазяин, съобщиха от полицията в Бургас.

Потърпевшият е прегледан в болницата и  освободен с диагноза „счупена дясна ръка и множество кръвонасядания по тялото и крайниците”, без опасност за живота. Освен това хазяинът му задигнал чантичка, в която имало 300 лв.

Установено е, че причина за побоя и последвалия грабеж е неплащането на месечни наемни вноски. Побойникът е задържан с полицейска заповед за задържане за срок до 24 часа.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Бургас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крум Янкулов

    0 1 Отговор
    ТОВА ЗА МЕН Е НОРМАЛНА РЕКАЦИЯ
  • 2 Пешо

    0 0 Отговор
    Така е когато няма държава. В нормалните страни тези отношения са ясно. Наемателя плаща с чек т.е. има документ че е платил , а наемодателя го извърля съвсем законно ако първия не си плаща,но пък се грижи в жилището всичко да е наред.

    Коментиран от #12

  • 3 Гошо

    0 0 Отговор
    като държавата не си е на мястото човекът е взел нещата в свои ръце - и добре е направил - само така тези ще се научат, че не могат да живеят в чуждо жилище без да си плащат
  • 4 ttttttt

    0 0 Отговор
    na pisali po dolu da vmetna che si ima zakonno-ustanoven red. ne ti iznasia: edin mesec predisvestie. Che nali znaete - vseki udar moje da nosi sled sebe si kontraudar. Aman ot mutri v taia durjava.
  • 5 mitko prostashki

    0 0 Отговор
    Ами ttttttt ще му дадеш предизвестието той ще си тръгне и пак няма да си плати наемите, тогава какво правим като Държавата не е осъдила нито един такъв( поне аз не знам може и да има ама малко вероятно)
  • 6 ккк

    1 1 Отговор
    аз сьщо сьм от Бургас и аз сьщо давам имоти под наем и ако ме забави с 30 дни жална му майка, но това е защото живеем в бьлгария и тук няма сьд и прокуратура, иначе в франция влизаш в заключена кьща и щом дойде полицията подписмаш че няма каде да живееш и не те гонят до пролетта, но тук е щата текссас и закона е в рьчете на силния
  • 7 S Doichinov

    1 0 Отговор
    Прави се договор който си има своята тежест в съда.Боя не решава нищо.Сега този ако го осъди жална му майка на хазяина.
  • 8 батка

    0 0 Отговор
    Бургаска адидас батка
  • 9 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    НАЕМАТЕЛЯ МОЖЕ ДА ГО ОСЪДИ ЗА ПОБОЯ И ВТОРИ ПЪТ ЗА ОТНЕМАНЕТО НА ЧАНТИЧКАТА С 300 ЛВ
    А ТОЗИ ХАЗАИН ДАЛИ Е БИЛ ЧИТАВ
    СЪМНЯВАМ СЕ ЧЕ Е ПЛАЩАЛ ДАНЪК В ОБЩИНАТА ЧЕ ИМА КВАРТИРАНТ
    АЗ СЪЩО СЪМ ДАВАЛ НО СЪМ ВЗИМАЛ ПРЕДПЛАТА
    И АКО НЕ ПЛАЩА ЩЕ ГО ИЗГОНЯ НО НЕ И ДА МУ ЧУПЯ РЪКАТА
    АКО ЧОВЕКА ТИ ВДЪХВА ДОВЕРИЕ НЯМА СМИСЪЛ ОТ ДОГОВОР
    А АКО НЕ ДОГОВОРЪТ Е БЕЗСМИСЛЕН
  • 10 данакоплатец

    0 0 Отговор
    Ако имаш договор и не го спазваш, значи си с една дума"крадец" Няма закон и тези дето ги избираме не искат да уредят нормативно тези отношения. Погледнете поне една европейска държава / в което семейство сме УЖ / как е РЕШЕН този непрекъснато НАРАСТВАЩ ПРОБЛЕМ в България!!!!!!!!! Ще се стигне и до убийство някой ден, тогава ще почнем да " плачем "От мен толкова , право знаещите / дето са половината от Парламент/ ДА СИ СВЪРШАТ РАБОТАТА!!!!!Влизат в дома ми и ме крадат - нямам право на самозащита, докато " те не ме убият", дал съм нещо МОЕ под наем с договор и плащане на данъци - НЯМА КОЙ ДА МЕ ЗАЩИТИ , ако някой е влязъл като в бащиния и не плаща.......
  • 11 miha

    1 0 Отговор
    До 9..."добри" съвети даваш, може и без договорче, може и без преплатка...ти да не си от страната на наемателите? Работя като брокер и лятото ми се обади една българка живееща във Франция, на която нейна приятелка ме препоръчала, та тя така, "препоръчани" от познат наематели, млада двойка (предпочитани от всички хазяи наематели) и така без договор, без преплата, та спрели да си плащат сметките, спрели им тока, пък те тарикати си се пуснали незконно. Та един акт от 1500 лв от ЧЕЗ, ходи доказвай, кой го е ползвал, като няма договор. Друг мой клиент с една медицинска сестра вече 3-ти месец води битка и тя директно му заявява, че няма да се изнесе, а той има да взима от нея вече 5 наема...и сметките не си плаща, а той не знае как да се бори с нея...толкова е нагла. Решихме проблема, но парите си в нашата система трудно ще си ги получи. Пък една жена сега директно са я заплашвали наемателите, че ако предприеме някакви съдебни спорове, ще я пребият. Дължат и 2000 лева наем. Та договорът и предплатата са задължителни. Аз например никога не съм позволявала на хазяите да не си плащат данъка...просто им заявявам, че от фирмата ми плащат наема, за тях е по-сигурно, и парите минават по банков път, и така.
  • 12 гост 1

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пешо":

    Няма такова нещо, напротив дори обратното е, изобщо не е лесно да изгониш наемател, а от 01 октомври до 30 април нямаш и право на това, дори да не си плаща ...! Ти или не си запознат или говориш наизуст !
  • 13 TODOR STOYANOV

    0 0 Отговор
    ЕЕЕЕ...САМО ЕДНАТА РЪКА ЛИ МУ СТРОШИ???ТРЯБВАШЕ И ДВЕТЕ ВЕ МАЙНА, ПОСЛЕ ГО ХВЪРЛИ В МОРЕТО ДА ПЛУВА С ДВЕ СТРОШЕНИ РЪЦЕ И ЧАКАЙ ДА МУ ВЗЕМЕШ ПАРИ ЗА НАЕМ!ПИЧА НА 29г. СИГУРНО Е БИЛ С ВРАТОВРЪЗКА "АДИДАС", АМА НЕ СА ГО НАУЧИЛИ СТАРИТЕ МУТРИ КАК СЕ ВЗЕМАТ КИНТИ ОТ ДЛЪЖНИК!КОЛЕНЕТЕ, КОЛЕНЕТЕ СЕ ТРОШАТ, ЗА ДА МОЖЕ ДА ДАВА С РЪЧИЧКИТЕ, ПЪК И НЯМАШЕ ДА МОЖЕ ДА ОТИДЕ В "ЧЕНГЕДЖИЙНИЦАТА"