11 Ноември, 2014 16:24 2 003 4

Една година затвор за гонка на пътя

  • гонка-
  • на пътя-
  • една година-
  • пловдив

Подсъдимият се призна за виновен

Една година затвор за гонка на пътя и неподчинение на полицаи получи Орхан Яшаров, съобщиха от пресцентъра на Съдебна палата Пловдив.

Присъдата ще се изпълни при първоначален строг режим.

Факти.бг припомня, че на 19 октомври около 10 часа, служители от автопатрул на Четвърто РУ забелязали как лек автомобил Mercedes със старозагорска регистрация навлиза в забранена улица в квартал “Капана” в Пловдив.

Полицаите подали на водача знак със “стоп палка”, но той не реагирал и продължил по пътя си. Последвало преследване на нарушителя със служебния автомобил по два от централните булеварди в града – “Шести септември” и “Източен”.

По време на гонитбата шофьорът на няколко пъти се опитал да блъсне и избута патрулната кола, като създал предпоставки за пътни инциденти с останалите участници в движението.

При пореден такъв опит на булевард “Христо Ботев”, единият от полицаите стрелял със служебното си оръжие и спукал гума на “Мерцедес”-а. Преследваната кола се блъснала в паркиран автомобил и се врязала в дърво.

Същевременно служебният автомобил навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил в два леки автомобила, при което пострадал униформеният служител на пасажерското място. Той е транспортиран в болница, където е настанен за наблюдение без опасност за живота.

След катастрофата водачът на Mercedes-а слязъл от колата и побягнал, но е бил заловен и отведен в Четвърто РУ.

Подсъдимият се призна за виновен и между него и Окръжна прокуратура се сключи споразумение, одобрено от съда.

Споразумението влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен Бакърджиев

    1 0 Отговор
    А кой ще плаща щетите?

    Коментиран от #4

  • 2 Валентин

    0 0 Отговор
    Леле мале смях да провинение е да навлезеш в забранена улица,но чак пък да го гонят,стрелят по гумите това е смехотворно.Има толко много работа в нашата полиция те вече и преследват.А пък съдебната ни система каква е за убийство -условна присъда за не спиране на стоп палка затвор,ей срамота е тая държава.А и да не забравите да наградите полицаител

    Коментиран от #3

  • 3 S Doichinov

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Валентин":

    След като не е спрял какво очакваш да направят полицаите?Това ако е нормална държава е трябвало да го застрелят.Присъдата ако не си разбрал не е за неспиране на стоп палка.Чети малко по-добре.
  • 4 Autohouse Randm

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пламен Бакърджиев":

    toi