Last news in Fakti

2 Януари, 2015 10:37 4 660 10

Защо изчезнаха убийците на Стоян Балтов?

  • стоян балтов-
  • убийци-
  • изчезнаха-
  • мвр

Адвокат: МВР не прави нищо, освен да поглъща средства

„МВР отдавна са абдикирали от задълженията си и не правят нищо от това, за което им плащаме”. Това заяви адвокатът Николай Хаджигенов в "Здравей, България" по повод на бягството на двама от осъдените за убийството на студента Стоян Балтов.

От 23 декември Вили Георгиев и Светлозар Стоилов са обявени за общонационално издирване. Третият осъден - Александър Данаилов - вече е в затвора. Хората в Банкя, където живеят подсъдимите, смятат, че Вили и Светлозар отдавна са напуснали страната. Още през декември в ефира на Нова братът на Балтов предупреди, че убийците ще се укрият от правосъдието.

"Проблемът, както винаги, е в МВР. Мерките за неотклонение и границите ни се контролират от тях", попита Хаджигенов. Според него, МВР не прави нищо и отдавна се е превърнало в една огромна черна дупка, поглъщаща бюджетни средства.

„Проблемът е и законодателен. Не са уредени нещата по такъв начин, че те да гарантират изпълнение на присъдата, когато тя влезе в сила. Този проблем съществува в последните две години след бягството на т.нар братя Галеви”, заяви Ивета Анадолска, адвокат и бивш съдия по наказателни дела. Тя допълни, че в закона има празнини.

"Мерките за неотклонение никога не са се спазвали от МВР, освен когато не става дума за специфични, обикновено поръчкови дела. Всичко останало е оправяй се както можеш. Тогава какъв е смисълът от МВР?", заяви Хаджигенов. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    4 0 Отговор
    На времето като войници случваше се да даваме наряд и на гарнизонния арест.Там имаше едно правило което работеше без отказно.АКО ПРИ ТВОЕТО ДЕЖУРСТВО ИЗЧЕЗНЕ ЗАДЪРЖАН НА НЕГОВОТО МЯСТО ВЛИЗАШ ТИ.
  • 2 Бай ТОЗИ

    0 1 Отговор
    Да но сега и казарма няма. ТО ТОВА МЪЖЕ ЛИ СА? ПИКЛЮВЦИ.
  • 3 Монго

    4 0 Отговор
    Мерките за неотклонение на са ли санкция на съда, какво се оправдават с МВР. Ако съда беше разпоредил да останат в ареста и след присъдата директно в затвора, кой щеше да избяга...
  • 4 иван

    1 0 Отговор
    Не само МВР поглъща средтсва, но и армията също само поглъща средства, просто двете институции трябва да се закрият
  • 5 789900

    2 0 Отговор
    Един разбиращ и смел човек е адвокат Николай Хаджигенов.
    Вижда проблема и не се страхува да го покаже.
    МВР да се закрие,да се разреши оръжие за опазване на собственоста,да се затегне армията и да се въведе службата за мъже и жени.
    Стига са се друсали,ч.кали,близали и безделничели в една определена възраст в която могат и са длъжни да служат на обществото.
    Напъни се с п...ли,лесбийки,к..ви,крадци и да не продължавам.
  • 6 Бай Тоз

    4 0 Отговор
    Еми защото може . Ако системата е направена да не може няма да могат да избягат.
  • 7 running wild

    2 0 Отговор
    На полицията в България още при създаването след Освобождението е заложено тя да е с малко или много (според ситуацията в държавата) "ще играе тоягата" функции, спрямо собствения и народ! Тоягата винаги е била "под ръка" на управляващите! И това забележете не се е променяло и при Царя, и при бай Тодор, и сега! Тя (Полицията) никога не е била С народа и ЗА народа! Какво простичко обяснение за перманентната липса на Народна Любов! Какво и дреме, че някои от Народа доказано са затрили някой от Народа, и са забегнали!
  • 8 критик

    0 0 Отговор
    МВР е необходимо за да се бори с борците за демокрация-кой ще противоречи на това
  • 9 Г ХРИСТОВ

    0 0 Отговор
    АБЕ АДВОКАТЧЕ СЪДА РАЗПОРЕЖДА ЗАДЪРЖАНЕТО А НЕ МВР....ИЛИ СИ НЕКОМПЕТЕНТЕН И ТРЯБВА ДА ТИ СЕ ОТНЕМАТ ПРАВАТА ИЛИ СИ ВРЕДИТЕЛ ТЕРОРИСТ....МЕЖДУ ДРУГОТО СЕ СЕЩАМЕ ЧЕ СЕ ПРАВЕШЕ НА ЗАЩИТНИК НА УБИИЦИТЕ НА ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ...И ТВЪРДЕШЕ ЧЕ ЦВ. ВАСИЛЕВ БИЛ НЕВИНЕН...Е НЕВИНЕН Е А КЪДЕ СА НИ ПАРИТЕ?????
  • 10 Гост

    0 0 Отговор
    По-некадърен, по-некомпетентен, по-нагъл и по-прост от този "адвокат" не съм виждал!!! Как може да обвинява МВР за решение на съда - толкова ли е тъп? Ясно е, че има много б...ци в МВР, но е очеизвадно, че и сред адвокатите е пълно с кр...ни като него!
    Колко ли снася на продажните медии, за да му дават трибуна - иначе кой го знае тоя некадърник, че диша и с какво друго ще стане известен ако не с злобата си към полицията?