Last news in Fakti

25 Август, 2016 02:29 8 253 7

Родителите на Стоян Балтов осъдиха прокуратурата и съда

  • стоян балтов-
  • родители-
  • осъдиха-
  • прокуратурата-
  • съда

Родителите на убития студент Стоян Балтов от Сливен осъдиха Софийския градски съд и прокуратурата на Република България, пише в. "Труд".

Институциите трябва да платят по 50 000 лв. обезщетение на двамата родители за претърпени неимуществени вреди от това, че наказателното дело за убийството на сина им не е приключило в разумен срок. Решението е на окръжния съд в Сливен. Зарка Димова-Балтова и бащата Стоян Балтов обвиняват, че от датата на жестокото убийство до влизането в сила на присъдите на тримата убийци са изминали шест години и 14 дни без обективно оправдание за тази продължителност. В затвора е само единият от осъдените – Александър Данаилов. Съучастниците му Светлозар Стоянов и Вили Георгиев успяха да избягат от България и до момента не са открити.

19-годишният студент по фармация Стоян Балтов бе убит на 5 декември 2008 г. пред дискотека „Амнезия” в Студентския град в София след зверски побой с ритници по главата и тялото. Жестокото престъпление бе извършено от негови връстници – Александър Данаилов, Вили Георгиев, тогава и двамата на 20 г., и Светлозар Стоянов (21 г.). 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Ами такава ни е държавата, вместо да ги осъдят до няколко месеца и да им изгният кокалите в затвора, те са се мотали 6 години и двете к...ленца са изчезнали(съвсем нормално)Сега някои ще кажат че поне единия е в затвора........е, за държава като България и това е нещо.
  • 2 ww99

    1 0 Отговор
    Осъдили са държавата . Доказали са че я няма никаква. НО държавата ли плаща или ние .. Ние търпеливите от липсата на държава плащаме за грешките й .. С други думи ние сме виновните .. с нашето търпение и овчедушие ...

    Коментиран от #6

  • 3 министърчо

    0 0 Отговор
    Регресен иск дали знае какво е, нашичкия министър на правосъдието ?
  • 4 кроко

    1 0 Отговор
    Би трябвало прокурорите и съдиите да плащат. А сега дори и някой да им потърси отговорност за забавянето, то ще е заамазване на очите.
  • 5 Иванова

    0 0 Отговор
    Единият даже се ожени,роди му се дете,разведе се и избяга в чужбина.Родителите и сестра му кумуваха на едно кръщене в Костинброд-веселба,2 зари,купища пари.........-а Балтов гние в земята.Живеят като царе в Банкя.Родители на Балтов-вземете правосъдието във ваши ръце-око за две,зъб за чене!

    Коментиран от #7

  • 6 файтър

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ww99":

    Точно така, дреми им на прокурорите и съдиите, нали те не плащат, а плащаме ние, данъкоплатците, тия пари ще дойдат от нашите данъци.
    За това моето дете ще учи в чужбина. Казал съм му да набляга на математика, английски и немски, за другото не ми пука въобще!
    В момента е на частни курсове по математика и английски, а е още малък, малко по малко напредваме и с немския.
  • 7 МЪСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Иванова":

    ТО МАЙ И НА РОДИТЕЛИТЕ НЕ ИМ ДРЕМЕ АКО ИМ ДРЕМЕШЕ УБИЙЦИТЕ ЩЯХА И ТЕ ДА ГНИЯТ В ЗЕМЯТА