Last news in Fakti

12 Януари, 2015 19:18 1 272 1

Задържахме французин, търсен за тероризъм

  • французин-
  • арест-
  • тероризъм-
  • фриц жоашен

Заповедта е издадена от прокуратурата в гр. Бобини

На 1.01.2015 г. на ГКПП „Капитан Андреево“ е бил задържан Фриц Жоли Хоакин, гражданин на Република Франция, въз основа на Европейска заповед за арест (ЕЗА), съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Заповедта е издадена от прокуратурата във френския гр. Бобини, по обвинение за отвличане на малолетния му син и извеждането му зад граница.

По искане на Окръжна прокуратура – Хасково спрямо френския гражданин е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Делото по изпълнението на ЕЗА е образувано в Окръжен съд – Хасково.

На 12.01.2015 г. в Прокуратурата е постъпила втора Европейска заповед за арест, издадена за същото лице, от съд в гр. Париж. Обвинението е за тероризъм - участие в организирана престъпна група за подготовка на терористични актове.

Образувано е производство по Закона за екстрадиция и европейска заповед за арест в Окръжен съд – Хасково.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 баце

    0 0 Отговор
    Ураааааааааааааааааааааааааааааааааааааа!Ние сме велики!