Last news in Fakti

14 Януари, 2015 09:17 2 835 0

Граждански патрули ловят джебчийки

  • граждански-
  • патрули-
  • джебчийки-
  • ловят

Ново явление се роди във Варна

Група варненци решават сами да се борят с джебчийките в града, като сами ги залавят и правят клипчета, които след това дават на полицията. За да може на една джебчийка да бъде повдигнато обвинение, тя трябва да е хваната с откраднатото, както и да е имало свидетели. 
 
Именно такива набези на чевръстите момичета родиха ново явление във Варна - граждански патрули от доброволци, които дебнат за крадци по улиците и автобусите в градския транспорт, съобщи Нова телевизия.
 
Оказва се, за момента това е най-доброто, което може да се направи, защото полицията трудно може да залови джебчийка в действие.
 
Доброволците патрулират вече близо година. Събират се всеки ден по обед и обикалят рисковите спирки и автобуси. Знаят кои са сръчните крадли, знаят и от кои странични улички тръгват джебчийките на лов.
 
А за да бъдат крадлите по-лесно разпознати – доброволците решили периодично да разлепят снимките им по автобусните спирки. Изготвя се и клип, който ще се показва в автобусите, за да предпази хората и да показва лицата на крадците.
 
Според данни на полицията във Варна има спад в регистрираните джебчийски кражби. За 2013 са били 342, а за миналата със 100 по-малко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА