Last news in Fakti

14 Юли, 2019 17:39 4 404 24

Родни джебчийки вилнеят в сърцето на Лондон

  • лондон-
  • джебчийки-
  • джебчийство-
  • кражби-
  • великобритания-
  • оксфорд стрийт

Български и румънски крадли печелят до 20 000 паунда месечно от обири из централните улици

Родни джебчийки вилнеят в сърцето на Лондон - 1
Снимка: Shutterstock

Банди от добре обучени български и румънски жени печелят по 20 000 британски лири на месец от обири по улици и магазини във Великобритания, пише британският таблоид „Сън“.

Те действали на оживени улици и в посещавани от много хора вериги или шикозни магазини и имали и екипи от хора, които да забаламосват набелязаните жертви.

Бандите, наброяващи до пет души, работели на четириседмичен ротационен принцип. Техни мишени били често пъти японски и арабски туристи.

Една от бандите била заснета съвсем случайно в акция, когато тайландска туристка си направила селфи със селфи стик. Точно в този момент бандата ѝ отмъкнала 400 лири.

В. „Сън“ се е сдобил и със снимки от мобилни телефони на членове на една от бандите. На една от снимките се вижда голяма купчина банкноти от 20 лири, а на друга коледно дърво украсено с банкноти от 50 лири.

Частен детектив, работещ на Оксфорд стрийт, казва, че обществеността все още не си дава сметка за мащабите на проблема.

Много от магазините, в които действат бандите, използват услугите на частни детективи и се обръщат към полицията, само като заловят крадец с хиляди лири у него, тъй като полицията и без това била претоварена от работа. Иначе детективите задържат крадлите, взимат им данните от личните карти, правят им снимка и им издават забрана за влизане в магазина, разказва детективът.

Крадлите се състезавали една с друга коя ще се представи по-добре и си имали нещо като собствена Шампионска лига. Начело ѝ сега била крадла, известна с прозвището Диана Експрес.

Група от крадли, действащи винаги по пет, се наричала Спайс гърлс. Отделно прякорите на петте в групата били Страховитата, Бебчето, Дъртата, Красавицата и Закръглената. На лондонската Оксфорд стрийт „гастролирали“ само най-добрите крадли. Изявата там била все едно да играеш финал на Шампионска лига на Уембли, разказва частният детектив. Крадлите обикаляли из цялата страна, а когато натрупали достатъчно пари, се прибирали у дома в огромните си къщи, разказва детективът.

Твърди се, че жените са от районите на трите най-големи града в България и от района на Букурещ в Румъния. Те пътували с националните си лични карти, но някои от тях имали и британски шофьорски книжки. За първи път са започнали да идват през 2007 г., когато паднаха ограниченията за работа за българи и румънци.

Любимите магазини за действие в Лондон били „Хародс“, „Селфриджис“ или чейндж бюрата, но също и магазини от веригите „Гап“ и „Топшоп“.

Работното време на крадлите било от 10 ч. сутринта с обедна почивка около 13 ч. и после подновяване на работа следобед, като пикът е между 16 и 19 ч.

Ако крадлите са две, то става дума за румънки, но по-големи групи са общо взето българки, разказва детективът.

Крадлите носели дизайнерски очила и скъпи чанти, но се познавали по маратонките, които им позволявали да се придвижват бързо. В магазините те набелязвали жертвите и ги следвали на улицата. Там някоя от тях разсейвала жертвата, като я молела да я ориентира по карта, защото уж се е загубила, или пък се навежда да си завърже точно пред нея обувките. През това време други взимали парите на жертвата.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    55 3 Отговор
    Само да попитам, родни цигани ли са, или родни българи? Мисля че има разлика
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 иванов

    42 0 Отговор
    Счупете им ръцете на място като ги хванете,и ще видим кой ще вилнее



    .

    Коментиран от #7

  • 4 Японеца

    30 1 Отговор
    Мафията ги е набарала и си плащат! Иначе ще ги изколят и издавят в Темза.
  • 5 ТИМ Варна ги покровителства

    29 2 Отговор
    Джебчийската школа в Игнатиево обучава и чужди кадри, защото е една от най-добрите в света! Потомствен занаят с дълбоки традиции, най-доброто от Бг нинджите и шиноби!
  • 6 от шоуто

    30 1 Отговор
    В шоуто на Слави гостуваше Шкумбата.И човека разказваше какво му се е случило в Лондон.Върви си и чува някой да свири Шушана, приближава се и пуска монети оглежда се и вижда свой познат циганин от София с който са били по сцените.Циганина го познава и го пита-Бате, ти ли си ? Ми аз съм му отвърнал Шкумбата, а твоите какво правят ? Ми "работят " в метрото ха ха !!!!
  • 7 mdamda

    25 0 Отговор

    До коментар #3 от "иванов":

    чупиш, въртиш докато се скъса и после с нейното бивше парче от тяло, бой по кратуната й докато ти писне...
  • 8 Образован циганин

    7 17 Отговор
    Такива са българите крадливи ,черни , миризливи и неграмотни !

    Коментиран от #11, #12, #14

  • 9 малчу от факултету

    18 1 Отговор
    Мчи ко да праят дицата нали требе да се рабти по професията . Чи тя щерката свърши с отличие академията профил "Джебчийство" . Таз година сино свършва и той ама той с професия "Апашество" и той смята да интигрира в чужбина .
  • 10 popa

    6 3 Отговор
    Когато изчезне кеша,ще изчезнат и джебчийките!Пазарувайте само с карта.

    Коментиран от #13

  • 11 Образован циганин?

    13 0 Отговор

    До коментар #8 от "Образован циганин":

    = дървено желязо. Личи си по поредния ти автогол;-) /мотиконастъпване;-)!
  • 12 Любопитко

    12 0 Отговор

    До коментар #8 от "Образован циганин":

    Цитат : "Такива са българите крадливи ,черни , миризливи и неграмотни !". В противовес на циганите, които са...? С нетърпение чакам следващия ти "анекдот" :) :) :)!!!
  • 13 Начо

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "popa":

    У ВарнЯ заведенията ти вадят касовия бон и ако плащаш с карта, директно си взимат 10-20% бакшиш отгоре без да ти кажат. Просто си пишат на апаратчето и ти слагат картата, а после, като си провериш сметката, вече е късно. Малко хора гледат, колко са им чукнали апашите, че да си искат парите. Бакшиша е избор на клиента да оцени обслужването, но мутрите с барове са го направили закон ...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Шаран БГ

    4 2 Отговор
    № 1 "Иван"е, не се прави на улав. Знаеш прекрасно че гражданството е българско, а народността - циганска ! НО, може и манталитетът им да е приблизително еднакъв, но имаме различни цигани. Има съвестни и работливи хора, които никога няма да посегнат на чуждото. Не бива всички да се слагат" под един знаменател" Те,и по говор,и по обичаи, и по религия са различни !!! Джебджийската школа в с. Игнатиево, Варненско е със световна известност - нещо като Кембридж в занаята. А варненските традиции в сервитьорството са " от векове - за векове". Те се разпростират, но в сродните браншове .........Шопите леко ги "щипват" за "добре дошли и...отишли "......догодина ....пак !
  • 16 месара

    7 1 Отговор
    трябва да се пише, циганки от България и Румъния.......! а не българки!!!
  • 17 Всд

    7 0 Отговор
    Да си ги държат там и да се опитат да ги интегрират!желая им успех!
  • 18 Добрин

    3 0 Отговор
    Да, бе, всички български цигани, дето ходят да крадат по чужбина са от Варна. Печелиш приз за най-глупав драскач!
  • 19 www

    1 1 Отговор
    Носели дизайнерски очила и скъпи чанти,но се познавали по маратонките...Да не са били булдозер,Ранърс,или адибас,или Майки?
  • 20 11ап

    3 0 Отговор
    На ,,модрите " ингилизи - хак да са им ,, нашите" мургавелковци!
  • 21 Патриот

    1 6 Отговор
    Тук са роми, там българи.

    Коментиран от #22

  • 22 Енолог

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Патриот":

    Цъ, коняци са! Ха на бас! Патриот бил, а български не знае... За тия, дето не го дават "патриоти" пък хич не ми се мисли...
  • 23 Метгонтан

    0 0 Отговор
    Те пък Англетата са мноо убави . Окарадоха парите и природните блага на повече от половината свят , с цената на милиони животи , и сега седнали да мрънкат . Мчи всичкото като е съсредоточено в ушко и зъбчо , много ясно че от тях ще се краде , от кой да откраднеш , от тоя дето няма ли ? Аман от такива ,които екплоатират хората за да се замогнат , и после се жалят като ги тарашат...
  • 24 Тарикат или тъпак

    0 0 Отговор
    Това е старомодна "професия" . : )
    Измислете нещо съвременно ако изобщо имате такава дарба.