Last news in Fakti

2 Октомври, 2021 16:40 7 050 29

БГ джебчийки взривиха Европа! Двойка от тях краде по 20 000 евро на месец

  • джебчийки-
  • кражби-
  • европа

Крадат ударно в Австрия, Великобритания, Италия, Испания и Германия - пращат пачките у нас под формата на злато

БГ джебчийки взривиха Европа! Двойка от тях краде по 20 000 евро на месец - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Български джебчийки буквално взривяват големите европейски държави с кражбите си. Най-дейни са два клана, които се ръководят от жени, разказаха от МВР, цитирани от в. „Телеграф“.

Това са Рашковите от софийския квартал „Овча купел“ и водените от снахата на Цар Киро – Еленка.

Най-много родни джебчийки действат в момента в Австрия, Великобритания, Италия, Испания и Германия.

Оборотът, който правят на месец, е минимум 10 000 евро, но редовно скача на 20 000, разказаха криминалисти, като уточниха, че това са пари, изкарани от двойка джебчийки, а не от всички от даден клан.

В София пък от известно време плъзнали мъже, които джобят пътниците в градския транспорт.

Схеми
„Ако тук откраднат 100 лева в някой мол, в Австрия това са 100 евро. Разлика от небето до земята“, с тези думи се обърна джебчийка от клана Рашкови към наши ченгета, които я спипали в крачка. Тъй като набезите на крадлите зачестявали всеки ден, се очаква до един месец от България да бъдат пратени в Австрия няколко служители на МВР. Те ще обучават чуждестранните си колеги как да разпознават БГ джебчийките, както и прийомите им на действие, споделиха още от силовото ведомство. Изключително добро е взаимодействието със Скотланд Ярд, които държат ежедневна връзка с родните криминалисти. Разменят си снимки на наши крадли, сменяли личните си документи през няколко месеца. В новите вписвали съвсем различни имена, защото имали висящи присъди.

Тарторките
Тарторката на Рашковите е Стефка, която всички наричат с прякора Гуфи. „Тя е възрастна и е най-добрата джебчийка в клана. Гуфи сама определя кой влиза в групата ѝ за кражби, но са само членове на клана – сестри, братовчеди, лели, племенници, снахи, балдъзи, дъщери и други. Няма външни лица“, разказаха разследващите. Рашковите действали най-вече в Италия и Испания.

Другият най-мощен клан, който вършее в Австрия, Германия и Великобритания, е на родственицата на покойния Цар Киро – Еленка, която барабар с родата е от Елин Пелин. Тя също избира кои жени да работят с нея, като държи почти военен режим в организацията.

Много известни на полицията както у нас, така и на Острова е трето семейство, но при него става въпрос само за мъж и жена. „Интересни са, защото там водещ е мъжът, а жена му е само за параван. Действат във Великобритания. В момента колегите от Лондон ги издирват, тъй като преди няколко месеца направиха няколко удара у нас, после избягаха във Великобритания и са ги засекли вече в пет кражби“, обясниха криминалисти. Мъжът е познат с прякора Гошо Тупалката, тъй като се обличал с маркови дрехи и то оригинални, закупени от някой лъскав магазин, изключително модерни, за които давал половината от плячката си.

Връщане
Всички пари, които джебчийките изкарат в Европа, изпращат в България. Само че ако преди няколко месеца купуваха ударно лимузини и златни накити, то вече са се отказали от колите. „Полицаите по границата разглобяват автомобилите почти до чаркове. Това ги бави жестоко, създава им главоболия. Затова минаха само на ланци, гривни и обици“, обясниха ченгетата. Със златни пендари пък купуват нови снахи в клановете, които после правели джебчийки.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    57 1 Отговор
    И ний сме дали нещо на света!👧🐵👳‍♂️🐵👧👍

    Коментиран от #14

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Спас безделника

    58 1 Отговор
    КРУМОВИЯТ ЗАКОН Е ТЕРАПИЯТА!

    Коментиран от #15

  • 5 Няма закони и наказания

    47 1 Отговор
    Ако имаше прокуратура, досега кьорая феодал или клан да не е останал. Но при положение, че десетки ниля9се крадат в БГ, то тия са по-скоро по-долу като приоритет. Всичко може да се оправи в БГ за 5-6 месеца ако има честни и работливи управници
  • 6 Грульо

    22 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Това са Рашковите от софийския квартал „Овча купел“ и водените от снахата на Цар Киро – Еленка

    Малко уважение, бе, кво е тва снахата Елена? Напишете принцеса Елена вдига брутния продукт на България с незаконни методи. :D Пак е нещо, а не като политици и чужди фирми да крадат парите на бългърите навън по банки и офшорки.
  • 7 а в задунайская губерния

    5 6 Отговор
    рашков министер 😊
  • 8 Гост

    5 7 Отговор
    Журналистическа сензация. глупости на квадрат
  • 9 Мюмюн

    10 3 Отговор
    Ко става, аааа.....ас казвах ли ви, чи алъш-вериша ша гарми, а?! Туй е нищу ут мойти санародници-решили сми да гепами гащити на нейну виличиство докат спи. Аку напрайм тоз удар-ша ударим в зимята кункуренцията и ша напрайм толкоз паре, че ду края на животат ша щраками сас прасти. У пунеделник идното ми чаве ша лети ду Станстед да утива да работи на албиона. Окулу Трафалгар Скуеър ша гу виждати-там ша е работноту му мясту. А другото го глася за шведску-там пък ко ша става....ох котьо!
  • 10 Бай Яни

    41 2 Отговор
    Хитлер беше прав,Европа трябва да се отърве от Циганите.
  • 11 3838

    20 3 Отговор
    В Испания, ако така добре се справяха с големите далавери, както с джебчийките, Барселонагейт щеше да е приключил.
  • 12 Тия па

    29 4 Отговор
    Аматьори, тиквата и компания за 10 години свиха 10 милиарда.....
  • 13 гадно

    8 2 Отговор
    Маро ша та съдА няма ма Убиждаш, че сАм бАлгарка.
  • 14 Стига

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Раданч Татлъту":

    да се чувстваш един от техните .
  • 15 дада

    12 5 Отговор

    До коментар #4 от "Спас безделника":

    A нa Бoйкo,щo не я прилагaш КРУМОВAТA ТЕРАПИЯ!????Или нEмaш yм , или нEмaш тoпки....
  • 16 Запознат

    11 1 Отговор
    Сумите са силно завишени ...около 5000 е. Изкарват добрите , другите изкарват по 1000-2000
  • 17 Отрежете им ръцете

    18 1 Отговор
    Други варианти за справяне с тази сган няма!!!
  • 18 Варненец

    34 0 Отговор
    Хайде да не ги наричаме българки, искате ли? Индийско племе, заселило се преди векове по нашите земи. Сини домати.
  • 19 Уточнение

    21 0 Отговор
    Те не са български, а ромски джебчийки.
  • 20 Странно

    8 1 Отговор
    След като се знае кои са, значи само за една нощ може да изчезнат. Къде са се дянали? Ами сигурно някой благоразумно ги е посъветвал повече да не правят така и те сигурно са се вразумили, а къде са се дянали и защо никой повече няма да ги види, кой знае?
  • 21 До 17

    4 0 Отговор
    Защо? После трябва да им дадем инвалидни пенсии. В коментар 20 е дадено по-добро предложение.
  • 22 Истината днес

    8 3 Отговор
    Общо взето глупости ...поне в германия толкова лесно не се краде и отделно като гледам масата познат за плащане карти ......и друго !!!!тук ако стане пищят на умряло и няма как да стане по автобусите а в магазините повечето са с камери ....факти пишат тъпи статии за да ги четат
  • 23 Скорпи

    7 1 Отговор
    Хан Крум каза......ръчичките.......
  • 24 Роза

    16 0 Отговор
    Някъде в един вестник четох статия на тема "циганска престъпност".Там цитираха една циганска песен,в която се разказвало как една майка плачела от радост,че нейният петгодишен син бил направил вече първата си кражба.Тези хора няма да променят манталитета си и след сто години!Няма отърваване от тях,затова единствения ми съвет е всеки по възможност да ограничава до минимум контактите си с хора от този етнос.
  • 25 Рашков,Цацаров!

    0 0 Отговор
    Май вече спите зимен сън? Или със заповедите и протоколите преди изборите вашите спецчасти са "реализирали" и "наблюдение" над доставките към България?
  • 26 БПФ

    4 0 Отговор
    Добре бе, след като всичко това се знае, какво се прави, за да бъде смазана тая крадлива мафия? Толкова ли е трудно да им се конфискува всичко и да бъдат вкарани в трудови лагери или поне да им натрошат рачичките?

    Коментиран от #27, #29

  • 27 СУВЕРЕН

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "БПФ":

    ........и какво се прави срещо циганите които пребиват старци, изнасилват бабички....мародрстват из селата ,трошат грабят унищожават............Радев ,преди 5 години казваше че ще работи за по - добър живот на възрастните хора..... да праша ги на оня свят със служебните си кабинети......
  • 28 сноу

    3 0 Отговор
    От години повтарям...много циганин в тая държава и дали за това е такава голяма цигания..
  • 29 сноу

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "БПФ":

    Какво да се прави...твърде риторично...Има десетки НПО-та със захлебени адвокати, които ще те разкатаят до девето коляно и ще измислят, че имаш десет лели а ти иди доказвай че нямаш и една..а краско БХК-то лично ще дойде да ти чете ковско..дори тук във форума доскоро ,ха си написал циганин, ха са те изтрили на мига..Наскоро гледах на паркинг пред магазин един"имбис" /сандвичи,закуски/дойчо пече наденички и ги реди отпред..циганката мина отпред грабна два сандвича, даде единия на чаавето и си замина , дойчо викна два пъти хало,хало ама оная махна и отпраши ...