Last news in Fakti

16 Януари, 2015 14:51 2 117 1

Осъдиха двама дилъри на марихуана

  • осъдиха-
  • двама-
  • дилъри-
  • марихуана

Съдът определи най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража на Венцислав Йорданов

Най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", определена от Варненския окръжен съд (ВОС) ще търпи от днес Венцислав Йорданов, съобщиха от съда.

Той е разследван за притежание на голямо количество марихуана, предназначена за наркопазара във Варна.

28-годишният мъж е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Първо РУ МВР във Варна, за притежание и разпространение на наркотици заедно с Галин Нинов, за когото ВОС определи втората по тежест мярка за неотклонение "домашен арест".

Досъдебното производство спрямо Венцислав е започнало още през ноември миналата година, когато органите на реда го задържали с близо 351 грама марихуана, предназначена за разпространение. Преди 2 дни Венцислав, в съучастие с още едно лице е задържан  отново, но вече със 753 грама марихуана, от която 194 грама продал на Галин.

Съдът днес прецени, че събраните доказателства, експертната справка за иззетата дрога, свидетелските показания на разпитани лица категорично обосновават предположението, че в един продължителен период от време Венцислав е придобивал и разпространявал наркотични вещества. Въпреки висящото наказателно производство спрямо него, той е продължил с престъпната си дейност и това дава основание на съда да направи извод, че ако е на свобода Венцислав може да се укрие или да извърши друго престъпление. Обстоятелството, че очаква дете не е основание за по-лека мярка за неотклонение, счита съдът, още повече, че основният източник на доходи на обвиняемия е от разпространението на забранени от закона вещества.

Варненска окръжна прокуратура поиска "домашен арест" за 22-годишния Галин, който си купил дрогата от Венцислав, за да я продава. Младежът е направил самопризнание, а и събраните доказателства по несъмнен начин обосновават предположението, че той е автор на престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Съдът обаче намира, че в настоящия етап от разследването Галин няма опасност да се укрие и уважи искането на обвинението като определи втората по тежест мярка "домашен арест".

Галин няма да обжалва определението на ВОС, но ако Венцислав Йорданов поиска по-лека мярка за неотклонение, той ще се яви пред Варненския апелативен съд на 20 януари 2015 година от 10 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мериджейн

    0 0 Отговор
    пре.би другарче май е станало.