Last news in Fakti

17 Януари, 2015 11:33 12 413 22

Експерти: Престъпният свят не се страхува от МВР

  • убийства-
  • престъпност-
  • мвр-
  • димо гяуров-
  • николай радулов

Убийствата са ясен показател, че има чувство на безнаказаност, категоричен е Димо Гяуров

„Убийствата са нещо доста сложно, и това, че почнаха да следват едно след друго според мен значи, че престъпният свят знае, че няма възможност да получи възмездие. Със сегашното ръководство на МВР могат да си позволят каквото им хрумне без санкции, дори някой да бъде разкрит”, каза в студиото на „Събуди се“ по Нова телевизия бившият секретар на МВР и експерт по национална сигурност Николай Радулов.

"Очевидно нещо куца в сектор „Сигурност“ и това не го установяваме сега с убийствата напоследък. Дълго време продължава тормозът над гражданите. Грабежите и палежите са ежедневие. От септември 2011-а всяка нощ горят коли в цялата страна. Това е една епидемия, която органите за обществен ред и сигурност не могат да спрат”, допълни той.

Бившият директор на НРС Димо Гяуров подкрепи тезата на Радулов. „Когато има сгъстяване на такъв тип тежки престъпления, това е сигурен симптом, че има чувство за безнаказаност. Търся и връзка с правораздавателната система. Това вероятно е начин за самостоятелно правораздаване. Може би извършителите на тези престъпления са разочаровани, че не могат по друг начин, със средствата на закона, да разчистят сметки помежду си”, допълни той.

Според бившият шеф на Комисията по досиетата и настоящ депутат от ГЕРБ Методи Андреев причините за увеличения брой на убийствата в последните седмици са липсата на правосъдие. „Другото е, че традиционно всеки един от управляващите гледат на МВР като на свещена крава. Като дойдем на власт ще сложим нашия човек там и проблемът приключва”, заяви той.

„Навремето, когато станаха атентатите през 2001 г., САЩ направиха реорганизация на своята национална сигурност. Ние слава Богу нямаме такъв инцидент, но имаме финансов 11-и септември – КТБ. Реорганизира ли структурите си, за да предотврати второ КТБ? Вместо да отнемат лиценза на КПМГ, те я глобиха със 100 000 лв. и не ѝ взеха лиценза”, каза Андреев.

„Убеден съм, че в сектор „Сигурност“ се изискват смели мерки, с нови хора – необременени с политическо минало. Бойко Борисов се мъчи да говори като премиер на една европейска държава, но България е най-бедната и корумпирана европейска държава“, допълни той.

„Нека да припомним, когато правим такива анализи, ние не търсим аналози в историята. Пред вратите на България чука една голяма опасност – радикалният ислям. Това предизвикателство не е за ден-два, а за десетилетия напред“, заяви депутатът от ГЕРБ.

„Ние в България сме спрели да работим, да създаваме агентурни мрежи. Защото няма кой да разбере какви са настроенията към едни терористични евентуални атаки. В САЩ отделените средства не са адекватни на получените резултати. Факт е, че двама абсолютно несвързани помежду си терористи обърнаха Бостън наопаки. Затова считам, че в световен мащаб акцентът в борбата срещу тероризма трябва да бъдат не технологиите, а работата с хората – връзки с лица и мрежи“, каза Николай Радулов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 петела

    0 2 Отговор
    ДА СЕ ВРЪЩА ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ .... И ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО ...
  • 2 тошибиян

    3 0 Отговор
    гладен 4овек жив дявол, сит лъв ловува ли?не само се пе4е и спи
  • 3 999

    3 0 Отговор
    Виж ти не може да бъде.........Какви ги дрънкате бе та на ли половината мвр работят за тях.
  • 4 тошибиян

    1 0 Отговор
    мене мутра не ме е спирала да ми обеснява как не мога да гвора по тела и в същото време да е с униформа и да кара патрула и да се кикоти по телефона и да му висят златни 4асовници пръстени гривни ланци
  • 5 диан

    1 0 Отговор
    от предната власт си умираха от страх
    но от тази не:)
    какви глупости дрънка тоя
    и че убийствата тормозели гражданите ами не
    ПРЕСТЪПНОСТТА Е ОПАСНА САМА ЗА СЕБЕ СИ

  • 6 агент008

    3 0 Отговор
    МВР е плашило за гаргите и беззащитните граждани!!!
  • 7 где

    2 0 Отговор
    Но не МВР трябва да наказва ,съдиите трябва да наказват, не е ли така?
  • 8 М3

    2 0 Отговор
    Престъпниците и милицията са от един сорт!Забележете че зад всяко убийство, далавера и контрабанда стои ченге.
  • 9 КРОМАЗА

    2 0 Отговор
    Че какво дрънка глупости тоя ? Та те и децата знаят че не се става престъпник без полицейска защита ,а тези уставните полицаи никой ги не ще да дава наряд с тях щото да не го издънят при вземане на рушвета.
  • 10 Ивайло Николов

    1 0 Отговор
    То е все едно да се страхуваш от собствената си сянка :)
  • 11 Красо Зелето

    2 0 Отговор
    На всички ни е ясно, че всичко става с хора. Така е и с мафията и с МВР, за да са щастрливи и доволни трябва да работят заедно, но уж да изглежда пред очите на хората, че няма такова нещо.
    Сякаш ни казват кой знае каква новина, а то нищо ново.
    Както се казва в един лаф "В много страни държавите си имат мафия, но само в България Мафията си има държава"
  • 12 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    Е ТО МВР то Е СЪС ТЯХ
  • 13 Ми не е така

    2 0 Отговор
    Престъпният свят не се страхува от СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, не от МВР. МВР само ги задържат, но после прекрасно знаят, че няма как да бъдат осъдени. Много интересно като се заговори за съдебна реформа разговорите винаги се завъртат към МВР и с това се изчерпва темата. МВР е само първата брънка на сигурността. Кога ще се разбутат прокурори, съдии!?!? Съдебната система със своите действия, или бездействия, обезмисля усилията на цялото общество да сложи малко ред в изпусталялата ни държавица. Която се разграби пак под мъдрия поглед май на същата тази система, която никой не обвини и осъди за всичките тези години. МВР, стига с това МВР. Давайте нагоре, там където е истинския проблем.
  • 14 1234

    2 0 Отговор
    Как бе г-н Гяуров да се страхуват,като 26 години всички управляващи се възползваха от услугите на тия момчета,и сега изведнъж да се страхуват от МВР,няма как да стане,те си има защитници от редиците и на партиите ,и на възлови места в парламента и в полицията просто навсякъде.Те нямат вина за това. Вината е в управлението.Не е прост този който яде зелника ,а който му го дава.
  • 15 bocho

    2 0 Отговор
    Защо да се страхуват като те са заедно!
  • 16 Димитър

    2 0 Отговор
    Айде бе не вярвам как така не се страхуват от МВР все пак родната полиция ни пази
  • 17 Петър

    5 0 Отговор
    Самите полицаи са смешници и престъпници, които нарушават законите. Никой не се страхува от тия. Освен всичко са и на платена издръжка на престъпниците.

    Коментиран от #19

  • 18 onq s konq

    2 0 Отговор
    това эаглавие мн ми напомня осн идея в един виц:Рускиня эабременала ненавреме и решила да абортира по рецепта,препоръчана й от приятелки "чреэ ядене на сладолед в огромни количества".Въпреки сладоледа обаче,в един момент се стигнало до раждане,а първите думи на новороденото са били "Руский человек не боится от мороэ!"
  • 19 Autohouse Randm

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Петър":

  • 20 Николай Николов

    2 0 Отговор
    И как да се страхува след като толкова време едни определени партии ги подкрепят!
  • 21 999

    0 0 Отговор
    На мен баба ми е казвала ,че рибата мирише от към главата да ли е вярно кажете вие
  • 22 Гост

    0 0 Отговор
    Леле колко злоба и жлъч от анонимни разбирачи!!! Къде по света разкриват поръчковите убийства? Това не е работа само на полицията, а на цялото ни общество, но точно от тези от които зависи им е по-лесно да насаждат омраза, защото искат нищо да не се променя!
    Абе хора, защо се подавате на омразата, не виждате ли, че е целенасочено да ни настройват един срещу друг? Така като плюете по ченгетата, ще ви олекне ли или ще решите проблема?
    Замислете се защо е така?! Замислете се, че нищо у нас не върви и едва ли причината е само в обикновените служители на МВР, в учителите ни, в лекарите ни и в администрацията ни.
    Не бъдете глупави, а мислете преди да плюете хора като вас, които работят за да изхранват семействата си!!!
    Мислете най-вече, когато избирате някого - работил ли е като вас от сутрин до вечер, има ли умствен багаж, свързан ли е с незаконна дейност! Чак тогава нещата може да се оправят!