Last news in Fakti

23 Януари, 2015 21:39 5 212 3

Разкрити са убийците на бизнесмена Орхан Изиров

  • убийства-
  • разкриха-
  • разкрити-
  • изиров-
  • петрич

Разкрити са убийците  на бизнесмена Орхан Изиров, който бе застрелян на 14 януари вечерта, а тялото му бе намерено захвърлено край пътя Петрич-Първомай, предаде БНР.

Както Факти.бг съобщи вчера, полицията задържа двама мъже по подозрение за съпричастност към убийството.

В крайна сметка задържаните се оказаха физическите  убийци на бизнесмена, чието име гравитира около наркогрупите в района. 

По неофициална информация единият мъж е от Симитли, а другият от село до Сандански. Двамата са излежавали присъда в съседна Гърция, наскоро били освободени от затвора и се завърнали в България. Най-вероятната причина за убийството на Орхан Изиров е разчистване на сметки.

Според struma.com убийците са 28 -годишният Радослав П. от Симитли и приятелят му съучастник Георги от санданско село. 2-мата млади мъже, излезли преди месец от затвор в Гърция, където излежавали присъда за трафик на наркотици. Арестуваните не са добре познати на полицията, работата с тях продължава. Разпитани са пред съдия, където са разказали подробности от нощта на убийството. Орхан Изиров, който стопанисва бар и къща-хотел в Яворница е имал отношения с арестуваните наркотрафиканти.

След няколкото убийства станали в последните седмици, полицията се активизира, пришпорена и от изпълнителната власт. Лично премиерът Борисов притисна службите да работят по-бързо по разкриването на разстрелите. При нападения по-рано този месец бяха застреляни предприемачът Митко Дамянов и съпругата му, боецът Димитър Стоянов - Лудия, пресаташето на кмета на Пазарджик Татяна Стоянова и бизнесменът от Петричко Орхан Изиров.

Паралелно с разкритията за убийците на Изиров, изтече информация и по другите случаи.

Оперативният екип, разследващ убийството на Татяна Стоянова, проверява какъв е произходът на парите открити в жилището й след убийството, съобщи "24 часа". В апартамента на убитата 33-годишна жена бяха намерени няколко плика с пари на обща стойност 4500 лева. Единият от пликовете е с надпис „ Татяна”, на другия има само „ Т”, на трети пише „1500лв.”, каквато е сумата, намерена в него.Парите едва ли са от заплати, защото община Пазарджик превежда възнагражденията на служителите си по банков път, коментират запознати с разследването. Ако са лични спестявания, събирани в продължителен период от време, Стоянова едва ли ще надписва пликовете с името си.

Има заподозрян за убийството на строителния предприемач Митко Дамянов и съпругата му Наталия в София, съобщи БНР вчера. Двамата бяха разстреляни на 8-и януари в квартал "Витоша". Заподозреният е в ареста заради друго престъпление, но се очаква да му бъде повдигнато обвинение за двойното убийство. При акция на Главна дирекция "Криминална полиция" във Варна са задържани хора, за които също има подозрения, че са съпричастни към разстрела на Дамянови. От МВР все още отказват официално да коментират новината, директорът на полицията в София Младен Маринов уточни, че по случая се работи активно и в следващите дни ще има резултат.

Петима души са задържани при специализирана полицейска акция във Варна във връзка с убийството на Дамянови. В ареста са прибрани Николай Иванов - Ники Шванца, Веско Тосков - Щангата, Илко Джуджето, Николай Николов -Мазния, съобщи TV7. В сряда полицията опита да задържи и Недялко Цветанов - Чубака в дома му, но по-късно стана ясно, че той е успял да им се измъкне.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    Такива корумпирани като Татяна и кмета ги има много в БГ.
  • 2 Дсд

    0 0 Отговор
    Бизнесмен Xaaxaxaxaxa. На престъпниците, тук е обичайно да се казва "бизнесмен" А на трудещият се българин "бачкатор". Масово се толерират разни схемаджии, медиите ги наричат бизнесмени, за да не им се накарнява достойнството. Те щом са го гръмнали, значи ни е ясен, що за бизнесмен е.
  • 3 Aнархия

    0 0 Отговор
    От тея гръмнатите няма и 1 невинен така че не е голяма драма. Или Тиквата се притеснява, че и неговите авери могат да подкарат. Ако бяха пребили и обрали някой дядо в забутано село, нямаше да си мръдне пръстта полицията!? Кога ще разрешът народа да се защитава след като ченгетата пазят бандитите ?!