Last news in Fakti

22 Януари, 2015 19:12 2 387 0

Двама са задържани във връзка с убийството в Петрич

  • задържаха-
  • двама-
  • убийство-
  • петрич

Двама мъже са задържани по подозрение за съпричастност към убийството на Орхан Джевизов от петричкото село Кавракирово, предаде БНР.

Акцията по издирването и задържането на двамата мъже е била под наблюдението на Окръжна Прокуратура. Арестът на двамата заподозрени в съпричастност към убийството потвърди и областният директор на МВР Васил Митов.

Има установени две лица, които може би имат съпричастност към деянието, и в момента се извършват процесуално-следствени действия, каза Васил Митов.

Преди обяд в Благоевград пристигна и заместник главният секретар на МВР Георги Костов, който взе активно участие в разследването. Като ръководител на областната дирекция на силовото ведомство в продължение на 2 години той познава отлично оперативната и криминогенна обстановка в Пиринско.

В момента се извършват разпити и процесуално-следствени действия по събиране и документиране на доказателства за повдигане на обвинения срещу задържаните.

Според struma.com арестуваните не са от активния криминален контингент, нямат регистрация за тежки криминални престъпления, което потвърждава първоначалната версия на криминалистите, че става въпрос по скоро за убийство след афект, а не за планиран и обмислен разстрел.

Орхан Джевизов беше намерен мъртъв край пътя Петрич - Първомай на 14 януари. По-късно стана ясно, че той е бил застрелян от упор. Работата по случая продължава, издирват се и други лица от престъпната група на двамата задържани. До края на деня се очакват още арести, най-вероятно на територията на община Петрич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА